"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

SAĞLIĞINIZ İÇİN KEPEKLİ EKMEK TÜKETİN

24 Şubat 2013, Pazar
Kepekli ekmek tüketimi, bağırsakları düzenliyor...

FIRINDAN ÇIKAN EKMEĞİ HEMEN YEMEYİN

Batı toplumlarında esmer ekmeğin yaygın şekilde tüketildiğini anlatan Yurdugül, şöyle konuştu: ‘’Amerika ve Avrupa’da ekmek satan dükkânlara girdiğimizde genel olarak  esmer ekmek türlerinin ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Beyaz ekmek hemen hemen yok gibi. Kepekli ekmek tüketimine ağırlık vermemiz son derece önemli. Mümkün olduğu kadar kepek ekmeği tüketirsek bizim için son derece yararlı olacak. Bence ekmek, alımından 4-5 saat sonra tüketilmeli. Daha doğrusu fırından çıktıktan 4-5 saat sonra tüketilmeli. Zaten belli sıcaklık şartlarında ekmeği ısıttığımız zaman, o yine çıtır özelliğini koruyor. Fırından çıkan ekmeği hemen yemeyin.’’ Yurdugül, ekmeğin fırından çıktıktan 8-9 saat sonra bayatlamaya başladığına işaret ederek, bayatlayan ekmeğin sağlıklı olmadığını kaydetti. Köy ekmeğinin gönül rahatlığıyla tüketilebileceğini vurgulayan Yurdugül, ‘’Köy ekmekleri de tandır olarak adlandırdığımız fırınlarda yapılıyor. Tabiî ortamlarda yapılması önemli, ama normal fırınlarda bazen görüyorsunuz tava ekmeği tüketimi oluyor. Tandırda yağ kullanılmadan yapılan köy ekmeklerini rahatlıkla tüketebiliriz’’ şeklinde konuştu. 

Kepekli ekmek tüketimi, bağırsakları düzenliyor
 
DOÇ. DR. YURDUGÜL, “KEPEKLİ EKMEK TÜKETİMİ, BAĞIRSAKLARI DÜZENLİYOR” DEDİ.
 
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyhun Yurdugül, kepekli ekmek tüketimine ağırlık vermenin önemli olduğunu belirterek, ‘’Mümkün olduğu kadar kepek ekmeği tüketirsek bizim için son derece yararlı olacak’’  dedi. Yurdugül, sağlıklı hayat için içinde lif bulunan esmer ekmeğin tüketilmesi gerektiğini ifade ederek, insanların bağırsağındaki yararlı bakterilerin hayatını devam ettirebilmesi amacıyla life ihtiyaç duyduğunu anlattı.
Kepek miktarı yüksek ekmeklerin bağırsakları daha iyi çalıştıracağına dikkati çeken Yurdugül, çavdar tüketiminin de önemli olduğunu, esmer ekmeklerin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi.
        
Okunma Sayısı: 1943
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı