"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Ekmekler kansere yol açabilir'' haberleri hakkında açıklama

07 Mart 2017, Salı 16:14
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı buğdayda tarım ilacının bilinçsiz kullanımın kanser riskini artırdığı tartışmalarına ilişkin "Haziran sonunda buğdayı hasat yaptığınızda ilacın buğday üzerinde etkisi kalmayacağı bilimsel bir gerçek" dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yaptığı açıklamada, buğday üretiminde yabancı otla mücadele ederken şubat ve mart aylarında zirai ilaç kullanıldığını belirterek, "Mart ve şubat aylarında kullandığınız ilacın haziran sonunda buğdayı hasat yaptığınız zaman, buğday üzerinde hiçbir etkisi kalmayacağı bilimsel bir gerçektir. Dolayısıyla yanlış bir açıklama, talihsiz bir açıklama." dedi.

Balcı, süneyle mücadele için mayıs ayında uygulanan zirai ilacın daha erken kullanıldığı takdirde sünenin önüne geçilemeyeceğini, tesirinin olamayacağını ifade ederek, kullanılan zirai ilaçların denetiminin tamamen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapıldığına dikkati çekti. 

Kişilerin, "gündeme gelme adına temel gıda maddesi ekmek konusunda yatıkları talihsiz açıklamalarını" doğru bulmadıklarını ifade eden Balcı, " 'Ekmek üzerindeki kirli ellerinizi çekin' diyoruz. İnsanlar, 'Ekmek tüketmeyin diye' açıklama yapıyor. Oysa ki, ekmekte B1, B3 ve B6 vitaminleri var, çok önemli vitaminleri içeriyor ekmek, temel gıda maddesidir." diye konuştu.

Ekmeğin normal seviyede tüketildiği takdirde insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Balcı, erkeklerin günde 200-250 kadınlarında 150-200 gram ekmeği gönül rahatlığıyla tüketebileceğini ifade etti.

Balcı, her sağlıklı gıdanın çok tüketildiğinde zararlı olduğunu, günde 3-4 ekmek tüketmenin olumsuz etkilerini görülebileceğini belirterek, "Tamamen gerçekle bağdaşmayan, belli bir göreve yeni gelen, kamuoyunda gündem yaratmak isteyen kişiler ekmeği alet ediyorlar. Yanlış bir yol, bu yoldan dönmesi gerekir. Kimseye bir şey kazandırmaz. Halkımızın kafasını bulandırmanın kimseye bir prim sağlayacağını düşünmüyorum." diye konuştu.

Basın yayın organlarında, "buğday üretiminde sıvı gübre ve tarım ilaçlarının bilinçsiz kullanılması sonucu ekmeğin insanlarda kanser riskini artırdığına" ilişkin iddialar gündeme gelmişti.

İlgili haberleri okumak için tıklayınız

AA

Etiketler: fırın
Okunma Sayısı: 2337
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    8.3.2017 06:54:28

    O ekmeklerin nasıl beyazlatıldığını da bir anlatsalar ya!

  • Hayati Binler

    7.3.2017 22:54:26

    Halihazırda yapılan ekmek; 1-GDO'lu buğdaydan elde edilen undan yapılması nedeniyle, 2- Öğütülmesi sırasında ısıl işlemler görmesi nedeniyle toksik maddeler ihtiva etmesi nedeniyle, 3- Ağartıcı, sündürücü, uzun sürü bayatlatmayıcı birçok katkı maddeleri katılması nedeniyle, Hem zararlı, hem de Glisemik Endeks yönünden şekere eş değer zararlı bir gıda haline getirilmektedir. Halihazırda üretilen tam buğday ekmeğinin Glisemik Endeksi şekerden fazladır. Zararlı olan da budur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı