"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Araştırma: Şekeri azaltan çocuklarda 10 günde iyileşme görülüyor

09 Kasım 2015, Pazartesi 10:08
ABD'deki bilim insanlarının yeni bir araştırmasına göre, kronik metabolik hastalıkları olan çocuklarda şeker tüketimini azaltmaları durumunda 10 gün içinde iyileşme görülüyor.

Voice of America (Amerika'nın Sesi)'nin haberine göre, San Francisco’daki California ve Touro Üniversiteleri’nin yaptığı araştımanın sonuçları Obesity dergisinde yayınlandı.

Çocukların kolesterol seviyelerinde ve tansiyon ölçülerinde, aldıkları kalori miktarını azaltmadan ya da kilo vermeden iyileşme kaydedildiği belirtildi. 

Araştırmanın başyazarı olan pediatrik endokrinoloji uzmanı Doktor Robert Lustig, bu araştırmanın, şekerin metabolik olarak zararlı olduğunu kanıtladığını söyledi.

Buna göre şeker, sadece yüksek kalorili olduğu ya da kilo almaya yol açtığı için değil, yapısı itibarıyla zararlı bir madde. Lustig, alınan kalori miktarında değişiklik olmasa bile metabolik sağlığın tüm göstergelerinde iyileşme kaydedildiğini açıkladı. 

California’daki Touro Üniversitesi Osteopati Tıp Bölümü’nden Doktor Jean-Marc Schwarz da, anne babaların çocuklarının tükettiği şeker miktarını mutlaka çok yakından takip etmesi gerektiğinin altını çizdi. Şeker oranı düşük gıdalar tüketen çocukların tansiyon, trigliserit ve LDL kolesterol oranlarında ciddi boyutta düşüş tespit edildi. Karaciğer fonksiyonlarındaysa iyileşme gözlendi.

Şekerden alınan kalori, en kötü kalori olarak değerlendiriliyor. Bunun nedeni, şekerin insülin direncine yol açarak karaciğer tarafından yağa dönüştürülmesi. Araştırmanın gıda ve sağlık sektörleri üzerinde büyük etkisi olması bekleniyor.

Okunma Sayısı: 1733
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı