05 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Şeker operasyonunda “Yolsuzluk” tutuklaması

“Kayseri Şeker Fabrikasında yolsuzluk yapıldığı’’ iddiaları üzerine yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 kişiden, aralarında Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık’ın da bulunduğu 11’i tutuklanırken, 13 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ankara Adliyesi’ne dün öğleden sonra getirilen 24 kişinin sorgusu dün sabah saatlerine kadar sürdü.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, aralarında Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Özışık’ın da bulunduğu 11 kişiyi tutuklarken, 13 kişiyi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Mahkeme tarafından tutuklanan 11 kişinin isimleri şöyle: “Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, kardeşleri Savaş ve Cengiz Özışık, Yönetim Kurulu üyeleri Oktay Efe ile Mehmet Akdeniz, Genel Müdür yardımcıları Mustafa Matur, Cuma Karataş, Vedat Ali Özışık’ın eski makam şoförü Kemal Kılıç, özel kalem müdürü ve aynı zamanda eniştesi olan Ahmet Öztürk, reklâm şirketi sahibi Ercan Varol ve Fazlı Kalaycı.”

Kayseri Şeker Fabrikası’nda yürütülen yolsuzluk operasyonu sonrasında, yöneticilerinin de tutuklanmasıyla yaşanacak gelişmenin nasıl olacağı değerlendiriliyor. Kayseri Şeker Fabrikası’nın, üyeleri çiftçilerden olan Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne ait olması dolayısıyla buradaki yönetime Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın el koyması bekleniyor.

05.12.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Çoçuğunu okula göndermeyen Veliye ceza

  En iyi 2000 üniversite’de 62 üniversitemiz var

  KPDS bugün yapılıyor

  Kur’ân-ı Kerîm’in indirilişinin 1400. yılı kutlanacak

  Minikler 49 günde okuma ve yazma öğrendi

  Toplu taşımada para ödeme devri bitiyor

  5 yıl önce cezaevinden firar eden kişi yakalandı

  ASKER DEMOKRASİ İSTEMİYOR

  Erdoğan rektörlerle buluştu

  Kayıt dışılık ciddî sorun

  TAM GÜN YASASINA KISMÎ İPTAL

  Şeker operasyonunda “Yolsuzluk” tutuklaması

  Protestocu öğrenciler İstanbul’a alınmadı

  ADL’den, Erdoğan’a teşekkür mektubu

  İsrail’e gösterilen duyarlılık keşke Haydarpaşa’da da gösterilseydi

  Bankalar soyguncu

  MEHDİ EKER: PİYASA DENGELENİNCEYE KADAR ET İTHALATI SÜRECEK

  İthal et yerli eti geçti

  CHP demokratikleşirse, ülke demokratikleşecek

  Çalışan kadın zorluk yaşıyor

  Otomotiv sektörü hurda indirimi istiyor

  Nükleer santralde yeni, teknik bir süreç başlıyor

  Sazak şehitleri için anıt

  Başörtülüye seçilme hakkı ne zaman?

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.