Ucuz tatlı uğruna sağlığınızdan olmayın |
Seyİdoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, Kurban Bayramı’na hazırlanan vatandaşları ucuz ve sağlıksız ortamda imal edilen şekerlerden uzak durmaları konusunda uyardı. Sağlıksız ortamda imal edilen ucuz şekerlerin bayramı zehir edebileceğini vurgulayan Göksu, şunları söyledi: “Toz şeker fiyatına bayramlık şeker satışı yapanlar var. Şekerleme üretiminde sağlık ve hijyen şartları çok önemli. 3 liraya misafire ikram edilecek şeker alınmaz. Vatandaşı sağlık açısından ucuz şeker ve tatlılardan uzak durmaya çağırıyorum. Kimi zaman ünlü markaların taklit ürünlerine de piyasada rastlıyoruz.” Kurban Bayramı’nda ikram edilen tatlıların üretiminde kimi zaman hileler yapıldığını an anlatan Göksu, “Maliyeti düşürmek için şeker yerine yarı fiyatına olan glikozu, bazılarının ise Antep fıstığı yerine yeşile boyayıp fırınladıkları yer fıstığını veya rengi sebebiyle yeşil bezelyeyi kullanabiliyorlar. Üretimde son kullanma tarihi geçmiş hammaddeler kullanılabiliyor. Un, yağ, tereyağı, fıstık ve cevizde düşük kalite hatta tarihi geçmiş ürünler tercih edilebiliyor. Özellikle bu dönemde vatandaşlar, üretim izni olmayan ve seyyarda satılan şekerleme ile tatlılara rağbet göstermemeli” dedi. Kurban Bayramı için 10 ton tatlı çeşidi hazırladıklarını ifade eden Göksu, 25 çeşit lokumu da mağazalarında satışa sunduklarını söyledi. |
16.11.2010 |