12 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Bir Kurban Bayramına daha kavuştuk

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte bütün mü’minleri ve ülkemizi sımsıcak bir manevî atmosfer kuşatmaya başladı. Bu manevî atmosferin kökleri önce Peygamber Efendimize (asm), daha önceki tarihî dönemlere, tâ Hz. İbrahim’e (as) ve Hz. İsmail’e (as) kadar uzanıyor. Baba-oğul o iki büyük peygamber sayesindedir ki, insanlık tarihi gökler ötesi âlemlerden gelen mânâlara kulak verdi, o âlemin dilini anlama gayretiyle nebîlere yöneldi…

Bütün peygamberlerde, günümüzün bilgi felsefesi, yani epistemoloji açısından öne çıkan bir özellik vardı: Kitabî olmak, bir kitaptan güç almak. Kitap deyince, peygamberlere indirilen sahifeleri de buna eklemek gerekir. Şu halde Peygamberler Tarihi denince, akla hemen kitap, bilgi, okumak, araştırmak, öğrenmek, öğretmek, sormak… gibi kavramlar gelmeli.

Peygambersiz bir dünyada açlık, yemek gibi sıradan şeyler, nebîlerin ikliminde oruç, kurban, ibadet, hayır, cömertlik, sabır gibi ulvî birer kelimeye dönüşüveriyor. Böyle olmasaydı, 21. yüzyılda yedi milyar insanla dolup taşan ihtiyar dünyamızın gökler ötesi âlemlerde nasıl bir değeri olurdu ki? Eğer bugün manevî âlemlerde insanoğlunun bir önemi varsa, bunda insanlığın mânâya dönük cephesinin payı çok büyük olsa gerek.

Siz değerli okurlarımızdan bir ricamız olacak:

Yeni Asya Neşriyat, yaklaşan Kurban Bayramıyla birlikte yayın temposunu biraz daha arttırdı. Yepyeni eserlerle, çocuk kitaplarıyla, ilmihâl ve hadis kitaplarıyla gök kubbede güzel izler bırakabilme gayretine düştü. Lütfen bayram ziyaretlerinde, akraba ve dost meclislerinde sevdiklerimize kitap hediye edelim. Bir kitap bazen bir kişinin hayatını değiştirir, bazen de dünyayı… Eğer bu değişimin yönü maneviyata doğru ise, “Sebep olan yapan gibidir” prensibiyle, değişimi başlatanlar da Allah katında hisse alır.

Günümüz dünyasında cehaletle bilginin, karanlıkla aydınlığın, madde ile mânânın çarpışması bütün şiddetiyle devam ediyor. İnsan, bu çarpışmalarda kimin haklı kimin haksız olduğunu anlamak maksadıyla izliyor, gözlemliyor, araştırıyor, soruyor, öğreniyor. Yaratılış hamurunda bulunan araştırma aşkı iledir ki, insan, ortada durmuyor.

Gün gelecek dünya imtihanı bitecek. Ahiret âleminde yepyeni bir dünya kurulacak. İyiler bir tarafa, kötüler bir başka tarafa toplanacak. Zalimlerle mazlûmlar, evliyalarla eşkiyalar ayrılacak. O gün herkes susacak, hakikat konuşacak. Evet, konuşan yalnız hakikattır. Tam bu noktada kendimizi kontrol etmek gerekir: Biz hakikatin neresinde duruyoruz? Hakkın ve hakikatin sesi miyiz, yoksa hayalin temsilcisi miyiz? Geride bırakacağımız izler, eserler hangi mesajları verecek? Hayırla mı, şerle mi yâd edileceğiz? Bütün bunların hesabını şimdiden yapalım, tâ ki geride kalanlar bizden hayırla söz etsinler.

Kısa da olsa siz kıymetli okurlarımızla bu köşede hasbihâl ediyoruz.

Kurban Bayramının taşıdığı İlâhî mânâları hakkıyla anlamak ve kitapla kurulacak yarınlarda buluşmak duâsıyla hoşçakalın.

YENİ ASYA NEŞRİYAT

[email protected]

12.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  TİTİZ BİR ŞAİR

  Bir Kurban Bayramına daha kavuştuk

  Malatya’da ilk film festivali

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.