Güncel |
Bal tüketimini teşvik edecekler |
ADANA Arı Yetiştiricileri Birliği’nin, yörede ve Türkiye’nin diğer illerinde, kişi başına 1 kilogramı bulan bal üretimini arttırmak amacıyla festival düzenleyip tanıtım çalışmaları yapacağı bildirildi. Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu, Türkiye genelindeki bal tüketiminin bölgelere göre farklılık gösterdiğini söyledi. Çukurova yöresinde ve Akdeniz sahil kesimlerinde meyve ve tatlı alışkanlığı daha fazla olduğu için bala beklenen oranda rağbet gösterilmediğini belirten Otlu, tüketimin daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz’de olduğunu ifade etti. Otlu, Türkiye’de kişi başı bal tüketiminin yılda bir kilogramı bulurken, bu rakamın Avrupa ülkelerinde 3 kilograma çıktığını belirterek, ‘’Türkiye genelinde 39 bin 796 kişi arıcılık kayıt sistemine dahil ve bunların ait 4 milyon 261 bin 196 adet aktif arı kovanı var. Türkiye genelindeki doğal bal üretimi ise 82 bin ton düzeyinde’’ dedi. Otlu, bal tüketimini teşvik etmek amacıyla festival düzenleme ve tanıtım çalışmaları yapma kararı aldıklarını bildirdi. |
24.10.2010 |