Yurt Haber |
Günde 30 ton et, kebap oluyor |
Adana ile özdeşleyen, ziyarete gelenlerin önemli bir bölümünün tatmadan gitmediği kebap için kentteki 400 kebap salonunda günlük ortalama 30 ton et tüketildiği bildirildi. Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan, yaptığı açıklamada, şehirde her gün yaklaşık 3 bin hayvan kesiminin yapılmasına rağmen zaman zaman Adana kebabının olmazsa olmazları arasında yer alan erkek koyun eti temininde sıkıntı yaşadıklarını belitti. Aslan, şehirdeki bin 500 lokantanın 400’ünün kebapçılardan oluştuğunu belirterek, ‘’Bunun yanı sıra menüsünde kebap bulunan çok sayıda lokanta da var. Ancak, kebapçıların etteki tek tercihini erkek koyun eti oluşturduğundan, zaman zaman temininde güçlük çekiyoruz‘’ dedi. |
17.10.2010 |