Halka tatlı, baklavaya alternatif oluyor |
TATLI üretimi ve tüketiminde önemli bir merkez olan Gaziantep’te, baklavanın yanı sıra, başta halka tatlı olmak üzere değişik tatlı türleri de büyük ilgi görüyor. Gaziantep’te tatlı denilince akla ilk gelen baklava olmasına karşın, fiyatının ucuz olması ve ayaküstü yenebilme özelliği sebebiyle tane ile satılan halka tatlı, tulumba tatlısı, lokma tatlı, sarma tatlı ve taş kadayıf tüketimde önemli bir yer tutuyor. Tatlı türlerinin fiyatının ucuz olması, baklavaya göre bir anlamda alternatif ürün oluşturuyor. Kilosu, kalitesine göre 30-45 lira arasında değişen baklavaya karşı, tatlı çeşitleri kalitesine göre 6-7 liraya satılıyor. Tatlıların tane ile de satılabilir olması, özellikle zaman sorunu yaşayan insanların ayaküstü yemelerine de imkân sağlıyor. Tanesi 500 kuruştan satılan halka tatlısı, tanesi 75 kuruştan satılan sarma tatlı, tanesi 75 kuruştan satılan taş kadayıf ile porsiyonu 1 liradan satılan tulumba ve lokma tatlı, başta dar gelirliler olmak üzere toplumun her kesiminden insanın damak zevkine hitap ediyor. |
12.10.2010 |