16 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

SPOR MEDYASI 1,5 AY 12 DEV ADAM'I KONUŞTU

TÜRKİYE'NİN ilk kez takım halinde dünya ikinciliği elde ettiği 2010 Basketbol Dünya Şampiyonası'nın ardından Interpress, 'On İki Dev Adam'ın geçen 1,5 aylık süreçteki medya yansımalarını mercek altına aldı.

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel basını kapsayan analiz sonuçlarına göre; A Milli Basketbol Takımı'nın dünya şampiyonası hazırlık maçlarına başladığı Ağustos ayının ilk gününden, Eylül ayındaki son maçını oynadığı "final" günü ertesine kadar geçen sürede, 3 bin 33 kez haber ve yazıya konu olarak basında yer aldığı saptandı.

Şampiyonada oynadıkları 8 maçın tamamını kazanarak adını finale yazdıran Basketbol Milli Takımı, son maçında kaybetmesine rağmen, dünya ikincisi olarak gümüş madalyayı kazandığı haberleri spor sayfalarından taşarak, yazılı basının birinci sayfalarında sürmanşet olarak da yer aldı. Interpress'in yazılı basındaki yansımaları dikkate alarak yaptığı araştırmaya göre; Ulusal basında tam 2 bin 107, yerel basında 600, bölgesel basın ise 326 adet haber ve yazı yayınlandı. Yazılı basında Milli takım hakkında çıkan haberlerin 237 tanesi röportaj şeklinde kaleme alınarak sayfalarda yer bulurken, spor başta olmak üzere farklı alanlarda da yazı yazan 93 köşe yazarı ise, kendilerine ayrılan sütunlarda, 'On İki Dev Adam'ın başarısını anlatan yazıları kaleme aldılar.'On İki Dev Adam' televizyondaki haberlerde on saati aşan süreyle yer aldı. Interpress bünyesinde yer alan ve görsel medya takibi sektöründe hizmet veren Nar Ajans'ın kanallarının haber bültenlerini kapsayan araştırmasına göre; Türk Milli Basketbol Takımı'nın son 1,5 ay içinde televizyondaki haberlerde toplam 10 saat 5 dakika 13 saniyelik bir süreyle yer aldığı ortaya çıktı.

16.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  BEŞİKTAŞ SAHNE ALIYOR

  Dünya Halter Şampiyonası Antalya'da başlıyor

  SPOR MEDYASI 1,5 AY 12 DEV ADAM'I KONUŞTU

  Yattara-Teofilo ikilisi ligde 14 takımdan fazla gol attı

  Bursaspor'da yenilgi heyecana bağlandı

  F.Bahçe-Beşiktaş derbisini Cüneyt Çakır yönetecek

  “2010 Güreşin Oscarları Gecesi” düzenlenecek

  Basketbolda Türkiye Kupası kuraları çekildi

  A Mili Takımı 21. sıraya çıktı

  İmam ve papazlar turnuvası

  Sığacık sahili sörf için ideal

  5. HAFTANIN HAKEMLERİ

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.