16 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BEŞİKTAŞ SAHNE ALIYOR

BEŞİKTAŞ, Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarına galibiyetle başlamak istiyor.

Siyah-beyazlılar, (L) Grubu ilk maçında bugün CSKA Sofya takımını İstanbul'da konuk edecek. Fransız hakem Laurent Duhamel'in yöneteceği karşılaşma saat 22.05'te başlayacak. Karşılaşmada Duhamel'in yardımcılıklarını Stephane Duhamel ve Christophe Capelli yapacak. Maçın ilave yardımcı hakemliklerini Olivier Thual ve Clement Turpin yaparken, dördüncü hakem olarak da Wilfried Bien görev alacak. Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Ricardo Quaresma, teknik direktör Bernd Schuster'in görev vermesi halinde takımdaki yerini alabilecek. Grubun diğer maçında ise Portekiz'in Porto takımıyla Avusturya'nın Rapid Wien ekibi, Porto'daki Dragao Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

AVRUPA'DA 143. SINAVINA ÇIKIYOR

Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 142 maçtan 49'unu kazanıp, 29'unda berabere kalırken, 64 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 173 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 208 gol gördü. Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

CSKA Sofya'ya yenilgisi yok

BEŞİKTAŞ, bugüne dek Avrupa kupalarında Bulgar ekiplerine yenilmedi.Bulgar takımlarıyla yaptığı 4 karşılaşmanın 2'sini kazanan siyah-beyazlılar, 2 karşılaşmada ise berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda eşleştiği Levski Sofya'yı İstanbul'da 1-0 yenip, Sofya'da 1-1 berabere kalarak turu geçti. UEFA Kupası'nda 2006-2007 sezonunda 1. turda bugünkü rakibi CSKA Sofya ile eşleşen Beşiktaş, Kleberson ve Gökhan Güleç'in golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Rövanşta 90 dakikalık süre 2-0 Bulgar ekibinin üstünlüğüyle sona erdiği için maç uzatmaya gitti. Uzatmada Nobre ve Bobo ile 2 gol bulan ''Kara Kartallar'' sahadan 2-2 beraberlikle ayrılıp UEFA Kupası'nda gruplara kalmayı başardı.

AVRUPA KUPALARINDA TECRÜBELİ

Beşiktaş'ın rakibi CSKA Sofya, Avrupa kupalarında tecrübeli bir takım. Avrupa kupalarında şu ana kadar toplam 205 karşılaşma yapan Bulgar temsilcisi, bu karşılaşmalardan 84 galibiyet, 79 mağlubiyet ve 42 beraberlik aldı. Bulgaristan'ın önemli futbol takımlarından biri olan CSKA Sofya, ligde 31 kez mutlu sona ulaşırken, 11 kez de Bulgaristan Kupası'nın sahibi oldu. Kendi liginde bu sezon 6. hafta sonunda aldığı 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlikle 8 puan toplayabilen CSKA Sofya, 16 takımlı ligde 9. sırada bulunuyor. CSKA Sofya geçtiğimiz sezon Bulgar Ligi'ni 70 puanla şampiyon olan Litex Lovech'in ardında 58 puanla ikinci sırada tamamladı.

16.09.2010


 

Dünya Halter Şampiyonası Antalya'da başlıyor

TÜRKİYE Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş 17-26 Eylül tarihleri arasında Antalya'da yapılacak Dünya Halter Şampiyonası tanıtımı için bugün bir basın toplantısı düzenledi. Akkuş yaptığı yaptığı basın toplantısında "Şimdiye kadar 88 ülkeden 650 sporcu olmak üzere 1265 kişinin akretide yaptırdı. Halterde bugüne kadar yapılmış en büyük katılımlı organizasyon diyebiliriz. 3 sporcumuzdan altın madalya bekliyoruz." dedi. Hasan Akkuş, halter milli takımının 2009 yılında Kore'de düzenlenen şampiyonada takım halinde dünya üçüncüsü, erkeklerin ise ondördüncü olduğunu hatırlattı. Bayanlarda 48 kiloda halterin kraliçeleri olarak anılan ve Türkiye'nin büyük umudu olan Nurcan Taylan ile Sibel Özkan'ın altın madalya arayacaklarını belirten Akkuş, 53 kiloda Aylin Daşçı ve 63 kiloda Sibel Şimşek'in madalyaya yakın olduğunu, erkeklerde ise üç sporcudan madalya beklediklerini söyledi.

NAİM VE HALİL KOORDİNATÖR OLDU

Halterde 3 defa Olimpiyat Şampiyonu olan Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye'de ve dünyada halteri sevdirdiğini ifade eden Akkuş, Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu'nun federasyonda koordinatör olarak görev yaptığını ve genç sporcuların onların tecrübelerinden faydalanması için ellerinden gelen imkanları seferber ettiklerini açıkladı. Akkuş, "Bu şampiyona 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın da bir kota müsabakası olacak. O yüzden sporcular için bu şampiyona çok önemli. Evimizde yaptığımız bu şampiyonadan madalyalarla çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Akkuş, bu şampiyonaya medyadanda ilgi göstermesini istedi.

EROL DOYRAN

[email protected]

16.09.2010


 

SPOR MEDYASI 1,5 AY 12 DEV ADAM'I KONUŞTU

TÜRKİYE'NİN ilk kez takım halinde dünya ikinciliği elde ettiği 2010 Basketbol Dünya Şampiyonası'nın ardından Interpress, 'On İki Dev Adam'ın geçen 1,5 aylık süreçteki medya yansımalarını mercek altına aldı.

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel basını kapsayan analiz sonuçlarına göre; A Milli Basketbol Takımı'nın dünya şampiyonası hazırlık maçlarına başladığı Ağustos ayının ilk gününden, Eylül ayındaki son maçını oynadığı "final" günü ertesine kadar geçen sürede, 3 bin 33 kez haber ve yazıya konu olarak basında yer aldığı saptandı.

Şampiyonada oynadıkları 8 maçın tamamını kazanarak adını finale yazdıran Basketbol Milli Takımı, son maçında kaybetmesine rağmen, dünya ikincisi olarak gümüş madalyayı kazandığı haberleri spor sayfalarından taşarak, yazılı basının birinci sayfalarında sürmanşet olarak da yer aldı. Interpress'in yazılı basındaki yansımaları dikkate alarak yaptığı araştırmaya göre; Ulusal basında tam 2 bin 107, yerel basında 600, bölgesel basın ise 326 adet haber ve yazı yayınlandı. Yazılı basında Milli takım hakkında çıkan haberlerin 237 tanesi röportaj şeklinde kaleme alınarak sayfalarda yer bulurken, spor başta olmak üzere farklı alanlarda da yazı yazan 93 köşe yazarı ise, kendilerine ayrılan sütunlarda, 'On İki Dev Adam'ın başarısını anlatan yazıları kaleme aldılar.'On İki Dev Adam' televizyondaki haberlerde on saati aşan süreyle yer aldı. Interpress bünyesinde yer alan ve görsel medya takibi sektöründe hizmet veren Nar Ajans'ın kanallarının haber bültenlerini kapsayan araştırmasına göre; Türk Milli Basketbol Takımı'nın son 1,5 ay içinde televizyondaki haberlerde toplam 10 saat 5 dakika 13 saniyelik bir süreyle yer aldığı ortaya çıktı.

16.09.2010


 

Yattara-Teofilo ikilisi ligde 14 takımdan fazla gol attı

TRABZONSPOR'UN Kolombiyalı oyuncusu Teofilo Gutierrez ve takım kaptanı İbrahima Yattara'nın attıkları toplam gol sayısı Spor Toto Süper Lig'deki 14 takımın ilk 4 hafta sonundaki gol sayılarından daha fazla oldu.

Teofilo, ligin geride kalan 4 haftası sonunda Ankaragücü (2) ve Sivasspor (2) maçlarında olmak üzere 4 gol, İbrahima Yattara da Fenerbahçe (1) ve Sivasspor (2) maçlarında olmak üzere 3 gol kaydetti. Teofilo ve Yattara, toplam 7 gol sayısıyla ligde 14 takımdan daha fazla gol atma başarısı gösterdi. Ligde 11 golle en fazla gol atan takım olan Trabzonspor'da, bu iki oyuncunun gol sayısı 6 golü bulunan Kayserispor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 5'er golü bulunan Galatasaray, Kardemir Karabükspor, Konyaspor, 4'er golü bulunan Bucaspor, Ankaragücü, Sivasspor, Manisaspor, 3'er golü bulunan Gençlerbirliği, Antalyaspor, Eskişehirspor, 2'şer golü bulunan Gaziantepspor ve Kasımpaşa'dan daha fazla oldu. Yattara ve Teofilo'nın toplam gol sayısı, 7 golü bulunan Bursaspor ile de aynı olurken bu iki oyuncu sadece 10 golü bulunan Fenerbahçe ve 9 golü bulunan Beşiktaş'ı geçemedi.

16.09.2010


 

Bursaspor'da yenilgi heyecana bağlandı

BURSASPOR Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Koç, Şampiyonlar Ligi'nde Valencia maçında alınan 4-0'lık mağlubiyeti heyecana bağladı.

Ertuğrul Sağlam'ın eleştirilmesine karşı çıkan Koç, "Hocamız işini çok iyi biliyor, ona çok güveniyoruz." dedi. Koç, kendi seyircileri karşısında galip gelmek için sahaya çıktıklarını hatırlattı. Dün akşam, bütün kentte olduğu gibi futbolcuların da heyecan yaşadığına dikkat çeken Koç, yenilgiyi şöyle açıkladı: "Heyecanın yanı sıra hatalı goller yedik. Ayrıca çok bireysel oynadı oyuncularımız. Dün daha rahat oynamalıydık. Heyecanımızın kurbanı olduk. Kendi futbolumuzu ortaya koyamadık." Yenilgi beklediklerinin altını çizen Koç, taraftarlar ve şehir olarak bu mağlubiyeti hiç düşünmediklerini kaydetti. Bu yenilgiden dersler çıkartacaklarını dil getiren Koç, ilerleyen maçlarda aynı hataları yapmayacaklarını ve heyecan yaşamayacaklarını belirtti. Süper Lig'de çok önemli maçlara çıkacaklarını hatırlatan Koç, ligde istedikleri sonuçları almaya devam edeceklerini kaydetti. Takımın bu yenilgiyi unutup lig maçlarına konsantre olması gerektiğini vurgulayan Koç, taraftara yaşattıkları bu üzüntüyü, lig maçları ile unutturacaklarını sözlerine ekledi.

16.09.2010


 

F.Bahçe-Beşiktaş derbisini Cüneyt Çakır yönetecek

SPOR Toto Süper Lig'de 5. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 19 Eylül Pazar günü oynanacak derbi maçı Cüneyt Çakır yönetecek. Derbide Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Dördüncü hakem olarak da Süleyman Abay görev yapacak.

16.09.2010


 

“2010 Güreşin Oscarları Gecesi” düzenlenecek

Şampiyon Güreşçiler Derneği, ''2010 Güreşin Oscarları Gecesi'' düzenleyecek.

Dernek, yıl sonunda gerçekleştirilmesi planlanan gece için çalışmalara başlarken, oluşturulacak jüri de yılın en iyi güreşçisi, antrenör, akademisyen, kulüp yöneticisi, gazeteci, gelişme sağlayan genç güreşçi, takım ve güreş ağasını belirleyecek. Gecede, seçilecek isimlere çeşitli ödüller verilecek. Güreşseverler, ''en''ler arasında yer almasını istedikleri isimleri Şampiyon Güreşçiler Derneği'ne bildirebilecekler.

16.09.2010


 

Basketbolda Türkiye Kupası kuraları çekildi

BASKETBOLDA 2010-2011 sezonu Erkekler Tükiye Kupası eleme turu kura çekimi Polat Renaissence Otel'de yapılırken Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown aynı grupta mücadele edecekler.

Gruplar ve takımlar şöyle; A GRUBU: Balıkesir (10-11-12 Ekim) Mersin Büyükşehir Belediye, Erdemir, Banvit, Aliağa Petkim, B GRUBU: Ordu (9-10-11Ekim) Pınar Karşıyaka, Olin Edirne, Efes Pilsen, Antalya Büyükşehir Belediye, C GRUBU: Gaziantep(9-10-11Ekim) Fenerbahçe Ülker, Tofaş, Medical Park Trabzonspor, Bornova Belediyesi, D GRUBU: Antalya (10-11-12 Ekim) Galatasaray Cafe Crown, Türk Telekom, Oyak Renault, Beşiktaş Cola Turka.

16.09.2010


 

A Mili Takımı 21. sıraya çıktı

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), aylık dünya sıralamasını açıkladı. Türkiye'nin, 7 basamak yükselerek 21. sıraya çıktığı sıralamada, 2010 Dünya Kupası şampiyonu İspanya, liderliğini sürdürdü.

Hollanda ikinci sıradaki yerini korudu, geçen ay 4. sırada yer alan Almanya ise 3. sıradaki Brezilya ile yer değiştirdi. (A) Milliler'in 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Grubu'ndaki rakiplerinden Avusturya 1 basamak düşerek 61. sıraya, Belçika 14 basamak düşerek 62. sıraya, Kazakistan da 1 basamak düşerek 171. sıraya geriledi. Azerbaycan ise 3 basamak çıkarak 102. sıraya yükseldi.

16.09.2010


 

İmam ve papazlar turnuvası

ALMANYA'NIN başkenti Berlin'de görevli imamlar ve papazlardan oluşan futbol takımı İsveç'in Göteborg kentinde yapılacak futbol turnuvasına katılacak.

Britanya'nın Berlin Büyükelçiliği'nde düzenlenen basın toplantısında, Göteborg'daki turnuvaya katılacak olan imam ve papazlar ile İslam ve Hıristiyan din adamları temsilcileri turnuva hakkında bilgi verdi. Daha önce Berlin'de imamlar ve papazlar arası oynanan maçları organize eden papaz Christopher JageBowler, İngiltere'nin Leicester, İsveç'in Göteborg ve Berlin'de görev yapan imam ve papazlardan oluşan takımlar arasında 3'lü turnuva yapılacağını belirtti.

16.09.2010


 

Sığacık sahili sörf için ideal

SIĞACIK Akkum Sahili'nde düzenlenecek Starboard Windsurf Funboard Türkiye Şampiyonası için İzmir'in Seferihisar ilçesine gelen milli sörfçü Çağla Kubat, Sığacık Körfezi'nde orkinos çiftliği yerine su sporları merkezi kurulmasının yerinde olacağını ifade etti.

Kubat,son yıllarda Seferihisar'da su sporlarına yönelik yatırımların meyvelerini vermeye başladığını, bölgenin uluslararası boyutta yarışma düzenlenebilecek nitelikte olduğunu söyledi. Kubat, Seferihisar'ın rüzgar potansiyeli ile sadece güneşlenmek ve denize girmek için değil sörf sporu için de uygun bir yer olduğunu bildirdi.

16.09.2010


 

5. HAFTANIN HAKEMLERİ

17 Eylül Cuma:

20.00 Trabzonspor-Manisaspor: M. Kamil Abitoğlu

18 Eylül Cumartesi:

18.00 Sivasspor-Eskişehirspor: Bünyamin Gezer

18.00 Ankaragücü-Kasımpaşa: Tolga Özkalfa

20.30 MP Antalyaspor-Kayserispor: Fırat Aydınus

20.30 Bucaspor-Galatasaray: Halis Özkahya

19 Eylül Pazar:

18.00 Karabükspor-Gençlerbirliği: Suat Arslanboğa

20.00 Fenerbahçe-Beşiktaş: Cüneyt Çakır

20.30 İstanbul B.Bld.-Konyaspor: Abdullah Yılmaz

20 Eylül Pazartesi:

20.00 Gaziantepspor-Bursaspor: Deniz Çoban

16.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.