16 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

BEŞİKTAŞ SAHNE ALIYOR

BEŞİKTAŞ, Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarına galibiyetle başlamak istiyor.

Siyah-beyazlılar, (L) Grubu ilk maçında bugün CSKA Sofya takımını İstanbul'da konuk edecek. Fransız hakem Laurent Duhamel'in yöneteceği karşılaşma saat 22.05'te başlayacak. Karşılaşmada Duhamel'in yardımcılıklarını Stephane Duhamel ve Christophe Capelli yapacak. Maçın ilave yardımcı hakemliklerini Olivier Thual ve Clement Turpin yaparken, dördüncü hakem olarak da Wilfried Bien görev alacak. Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Ricardo Quaresma, teknik direktör Bernd Schuster'in görev vermesi halinde takımdaki yerini alabilecek. Grubun diğer maçında ise Portekiz'in Porto takımıyla Avusturya'nın Rapid Wien ekibi, Porto'daki Dragao Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

AVRUPA'DA 143. SINAVINA ÇIKIYOR

Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 142 maçtan 49'unu kazanıp, 29'unda berabere kalırken, 64 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 173 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 208 gol gördü. Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

CSKA Sofya'ya yenilgisi yok

BEŞİKTAŞ, bugüne dek Avrupa kupalarında Bulgar ekiplerine yenilmedi.Bulgar takımlarıyla yaptığı 4 karşılaşmanın 2'sini kazanan siyah-beyazlılar, 2 karşılaşmada ise berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda eşleştiği Levski Sofya'yı İstanbul'da 1-0 yenip, Sofya'da 1-1 berabere kalarak turu geçti. UEFA Kupası'nda 2006-2007 sezonunda 1. turda bugünkü rakibi CSKA Sofya ile eşleşen Beşiktaş, Kleberson ve Gökhan Güleç'in golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Rövanşta 90 dakikalık süre 2-0 Bulgar ekibinin üstünlüğüyle sona erdiği için maç uzatmaya gitti. Uzatmada Nobre ve Bobo ile 2 gol bulan ''Kara Kartallar'' sahadan 2-2 beraberlikle ayrılıp UEFA Kupası'nda gruplara kalmayı başardı.

AVRUPA KUPALARINDA TECRÜBELİ

Beşiktaş'ın rakibi CSKA Sofya, Avrupa kupalarında tecrübeli bir takım. Avrupa kupalarında şu ana kadar toplam 205 karşılaşma yapan Bulgar temsilcisi, bu karşılaşmalardan 84 galibiyet, 79 mağlubiyet ve 42 beraberlik aldı. Bulgaristan'ın önemli futbol takımlarından biri olan CSKA Sofya, ligde 31 kez mutlu sona ulaşırken, 11 kez de Bulgaristan Kupası'nın sahibi oldu. Kendi liginde bu sezon 6. hafta sonunda aldığı 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlikle 8 puan toplayabilen CSKA Sofya, 16 takımlı ligde 9. sırada bulunuyor. CSKA Sofya geçtiğimiz sezon Bulgar Ligi'ni 70 puanla şampiyon olan Litex Lovech'in ardında 58 puanla ikinci sırada tamamladı.

16.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  BEŞİKTAŞ SAHNE ALIYOR

  Dünya Halter Şampiyonası Antalya'da başlıyor

  SPOR MEDYASI 1,5 AY 12 DEV ADAM'I KONUŞTU

  Yattara-Teofilo ikilisi ligde 14 takımdan fazla gol attı

  Bursaspor'da yenilgi heyecana bağlandı

  F.Bahçe-Beşiktaş derbisini Cüneyt Çakır yönetecek

  “2010 Güreşin Oscarları Gecesi” düzenlenecek

  Basketbolda Türkiye Kupası kuraları çekildi

  A Mili Takımı 21. sıraya çıktı

  İmam ve papazlar turnuvası

  Sığacık sahili sörf için ideal

  5. HAFTANIN HAKEMLERİ

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.