14 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

İlk maç önemli

Tarihinde ilk defa Süper Lig şampiyonluğuyakalama başarısı gösteren Bursaspor, Şampiyonlar Ligi heyecanını hem kendi taraftarına hemde ülkemize yaşatacak. Gerçektende küçümsenmeyecek bir başarı bu. Düştüğü ligde şampiyon olmak her takımın başaracağı bir işdeğil. Bursaspor'u yöneten insanların başarısı ise ayrıca takdir edilmeli. İbrahim Yazıcı geçmişteki tecrübesiyle kulübüne tavan yaptırdı. Bursa taraftarının hayal bile edemeyeceği bir konuma geldiler. Başarıların kazandırdığı maddi kazanç ise devasa boyutlarda. Sadece Şampiyonlar Ligi'ne katılmanın bedeli 10 milyon euro. Para olunca, kadronunda geniş olması çok zor olmuyor.

Transfer sezonunda bir sürü oyuncusunun, özellikle Sercan ve Volkan'ın başka takımlarla ismi anılmasına rağmen, kimseye oyuncu kaptırmamasına karşın, İnsua, Nunez, Vederson gibi önemli oyuncuları transfer ederek kadrosunu dahada güçlendirdi. Bursaspor bu sezonda şampiyonluğun önemli adaylarından biri olabilme konumunu geçen yıldan daha güçlü olarak koruyor. Eğer Bursaspor takımı başarılı futbol felsefesini ve iyi yönetimini önümüzdeki bir kaç yıla yayabilirse, ligimizin beşinci büyüğü olma başarısı yakalayabilir.

Burada taraftara da önemli görevler düşüyor. Biraz düşüşte yönetime, antrenöre "istifa" çığlıkları, başarılı bu sürece çomak sokmaktan başka bir işe yaramaz. Ayrıca bu haftaki Eskişehir maçından sonra çıkan olaylarda 4 kişinin yaralanması, büyük takım seyircisine hiç yakışmayacak bir durum. Büyük olma, camianın bütün birimlerinle gerçekleşir. Yönetim-teknik kadro-seyirci birbirini tamamlamada uyum yakalarsa başarılı olma kolaylaşır.

Bursaspor takımının oyun yapısı çok etkili. Süratli hücumu Türkiye'de yapan iki takımdan biri Trabzonspor diğeri de Bursaspor. Şampiyonlar Ligi'nde hücum yönüyle Bursaspor'un sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Defansif yönden zaaaflarını azaltabilirse Şampiyonlar Ligi'nde Bursaspor dilediği sonuçları alabilir. Bursaspor'a başarılar diliyorum..

SAİD OKUR

[email protected].

14.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  DEV GİBİ BAŞLA BURSA

  İlk maç önemli

  Voleybolda Yunanistan'ı rövanşta da yendik

  Quaresma CSKA Sofya maçında oynayabilecek

  GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU

  Mükemmel bir turnuva

  Türkiye en az sayı yiyen takım oldu

  Millîler Suada'da eğlendi

  En iyisini yaptık

  Kevin Durant: Bize B takımı diyenlere güzel bir cevap verdik

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.