Yurt Haber |
ÇİKOLATADA YAĞDAN KAYNAKLI SABUNUMSU TAT OLMAMALI |
Çikolata üzerinde parmak izi, böcek ve benzeri parça ve kalıntısı, küf bulunmamalı. Çikolata uygun muhafaza şartlarında 24 saat bekletildiğinde kırılabilir vasıfta olmalı, kırık yüzey homojen bir yapıda olmalı. Çikolata, tipine has tat ve kokuda olmalı, yağdan kaynaklanan sabunumsu, acımsı, yabancı tat ve koku, yabancı madde bulunmamalı. Ambalaj olarak, sağlığa zararlı olmayan ve çikolatanın özelliklerini koruyacak özellikte mevzuatına uygun malzemeler kullanılır. Kakao yağı dışında bitkisel yağ içeren çikolata mamullerinde bu durum, etiket üzerinde belirtilmeli. Çikolatalar doğrudan güneş ışığından korunmuş raflarda satışa sunulmalı. |
05.09.2010 |