Zam, Etli Ekmeği, Tavuklu Ekmek yaptı |
Konya’nın Türkiye genelinde bilinen en önemli damak tatlarından etli ekmeğe et fiyatlarındaki artış dolayısıyla alternatif olarak tavuklu ekmek yapılmaya başlandı. 16 yıldır etli ekmek ustalığı yapan Cihan Söylemez, etli ekmeğin Konyalıların olmazsa olmazı olduğunu, şehirde adeta bir tutku haline geldiğini söyledi. Et fiyatlarındaki artış sebebiyle satışlarının azaldığını belirten Söylemez, “Baktık ki müşteri sayımız azalınca etli ekmeğe alternatif tavuklu ekmek yapımına başladık. Çünkü tavuklu ekmeği daha ucuza satıyoruz. Etli ekmeği 4 liradan, tavuklu ekmeği de 2 liradan satıyoruz. Müşteri sayımızda ciddî oranda artış sağlandı” diye konuştu. |
06.08.2010 |