20 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Ligin yeni büyüğü

Ligimiz bir büyük daha kazandı. Geçmişte düştüğü bu liden şampiyon olabilmeyi başarmak, gerçekten çok büyük bir başarı.

Bursaspor'u ve bağlı olarak Ertuğrul Sağlam'ı, Başkan İbrahim Yazıcı ve yönetimini, taraftarını yürekten kutluyoruz. Yakalamış olduğu kadro uyumunu iyi bir çizgiye oturtup, agresif yapıdaki taraftar ve hatta yerel basının olumsuz etkilerini izole edip, takımı şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Ertuğrul Sağlam her türlü övgüyü hak etti. Zannediyorum onu gereksiz ve haksız şekilde görevden uzaklaştıran Beşiktaş yönetimi, onun bu başarısı karşısında pişman olmuştur. Bursaspor'daki başarı öyle küçümsenecek cinsten bir başarı değildir. Kısıtlı bütçeyle, kendinden 8-10 kat fazla rakiplerinin önünde ligi bitirmek başarıyı daha da katlamaktadır.

F.Bahçe futbol olarak ligin iyileriden biri olan takım. Buna Trabzonspor ve Bursaspor'u da ekleyebiliriz. Final maçında bir maçı kazanmak için gerekli pozisyonları fazlasıyla ürettiler. Ama bir golden fazlasını atamadılar. Haftalardır kaleci hatalarıyla kazanmaları gündem oluşturmuştu. Bu defa kaleciye teslim oldu F.Bahçe. Onur bu maçın adamı olup, sezona damga vuran oyuncu oldu. Defansa gömülen Trabzonspor defansının teslim olmayan kahramanıydı.

Dört yıl aradan sonra son maçta ikinci defa şampiyonluğu kaçırmak, kolay kabul edilebilir bir durum olmayacaktır. Mutlaka bir takım değişiklikler olacaktır. Öncelikli hedef Daum'dur. Taraftar onu zaten istemiyor. İkinci adam kesinlikle Guiza olacaktır. İstanbul'daki maçın en dramadik tarafı yapılan yanlış anons oldu. Telekominikasyonun bu kadar ileri olduğu günümüzde, Bursa maçının sonucunu yanlış anons etmek affedilir bir hata değil. O anda taraftarın üzüntüsünün öfkeye dönüşmesine sebep oldu. Daha da vahim sonuçlar da olabilirdi. Bu sorumsuzluk mutlaka sorgulanmalı ve gereği yapılmalı.

SAİD OKUR - [email protected].

20.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ligin yeni büyüğü

  YILDIRIM HERKESİ SUÇLADI

  (A) MİLLİ TAKIMI ABD'YE GİTTİ

  Rüştü: Yıldırım ispat etsin, dâvâ açacağım

  Bursa Avrupa'da da başarılı olacak

  Onur: Ben çıkıp işimi yaptım

  Paraguay Millî Takımının 110 bin doları çalındı

  BANK ASYA YÜKSELME GRUBU'NDA BUGÜN

  Ertuğrul Sağlam

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım