20 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Ligin yeni büyüğü

Ligimiz bir büyük daha kazandı. Geçmişte düştüğü bu liden şampiyon olabilmeyi başarmak, gerçekten çok büyük bir başarı.

Bursaspor'u ve bağlı olarak Ertuğrul Sağlam'ı, Başkan İbrahim Yazıcı ve yönetimini, taraftarını yürekten kutluyoruz. Yakalamış olduğu kadro uyumunu iyi bir çizgiye oturtup, agresif yapıdaki taraftar ve hatta yerel basının olumsuz etkilerini izole edip, takımı şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Ertuğrul Sağlam her türlü övgüyü hak etti. Zannediyorum onu gereksiz ve haksız şekilde görevden uzaklaştıran Beşiktaş yönetimi, onun bu başarısı karşısında pişman olmuştur. Bursaspor'daki başarı öyle küçümsenecek cinsten bir başarı değildir. Kısıtlı bütçeyle, kendinden 8-10 kat fazla rakiplerinin önünde ligi bitirmek başarıyı daha da katlamaktadır.

F.Bahçe futbol olarak ligin iyileriden biri olan takım. Buna Trabzonspor ve Bursaspor'u da ekleyebiliriz. Final maçında bir maçı kazanmak için gerekli pozisyonları fazlasıyla ürettiler. Ama bir golden fazlasını atamadılar. Haftalardır kaleci hatalarıyla kazanmaları gündem oluşturmuştu. Bu defa kaleciye teslim oldu F.Bahçe. Onur bu maçın adamı olup, sezona damga vuran oyuncu oldu. Defansa gömülen Trabzonspor defansının teslim olmayan kahramanıydı.

Dört yıl aradan sonra son maçta ikinci defa şampiyonluğu kaçırmak, kolay kabul edilebilir bir durum olmayacaktır. Mutlaka bir takım değişiklikler olacaktır. Öncelikli hedef Daum'dur. Taraftar onu zaten istemiyor. İkinci adam kesinlikle Guiza olacaktır. İstanbul'daki maçın en dramadik tarafı yapılan yanlış anons oldu. Telekominikasyonun bu kadar ileri olduğu günümüzde, Bursa maçının sonucunu yanlış anons etmek affedilir bir hata değil. O anda taraftarın üzüntüsünün öfkeye dönüşmesine sebep oldu. Daha da vahim sonuçlar da olabilirdi. Bu sorumsuzluk mutlaka sorgulanmalı ve gereği yapılmalı.

SAİD OKUR - [email protected].

20.05.2010


 

YILDIRIM HERKESİ SUÇLADI

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber'in kendileriyle oynayacak takımların futbolcularını arayarak, ''Fenerbahçe'yi yenin'' dediği iddiasında bulunarak, milli kaleciye sert tepki gösterdi.

Aziz Yıldırım, asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kulübün ekmeğini yiyenler ve kulüpten ayrılanların ''Aziz Yıldırım düşmanlığı'' yaptığını ileri sürerek, ''Aziz Yıldırım bu kulübün bir neferidir, yarın gidecektir. Ömür boyu burada kalacak değildir. Bu kulüpten ayrılan sporcular Fenerbahçe şampiyon olmasın diye diğer kulüpteki sporcuları arayıp, onlara söyleyebiliyorlar. Kendi takımların iddiaları olsa ''Kendi menfaatleri için bunu söylüyorlar' derim'' şeklinde konuştu. Beşiktaşlı Rüştü'nün Kasımpaşalı ve Trabzonsporlu futbolcuları aradığını ileri süren Yıldırım, şöyle devam etti:

''Beşiktaş kalecisi Rüştü, Kasımpaşalı futbolcuları arıyor 'Aman Fenerbahçelileri yenin', Ankaragücü antrenörüne mesaj çekiyor, 'Hadi sıra sizde' diyor. Trabzon'da kupa maçından önce oyuncuları arıyor, hadi bakalım Fenerbahçe'yi yenin' diyor. Kendisine haber gönderdim. İnşallah Bursa da iyi oynarsın da sana bir leke gelmez diye. Yorumcular söylüyorlardı. Şimdi de söylesinler. Serkan Kırıntılı, Murat Şahin, Ivesa bunlar hata yaptı, Rüştü ne yaptı? Çıksın söylesin 'ben bunları aramadım' desin. Neden arıyorsun? Beşiktaş kulübünün kalecisinin ne işi var bunlarla. O zaman Bursa'da yediği gol de bana şaibeli gibi geliyor. Daha ileri gitmek istemiyorum, ağzımdan kötü bir söz kelime çıkmasını istemiyorum. Ayıp denen bir şey var. Bana düşman olabilirsiniz ama Fenerbahçe camiasına olamazsınız ve 'Fenerbahçeliyim' de diyemezsiniz.'' Aziz Yıldırım, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in Trabzonspor maçı öncesi yaptığı açıklamaların çok çirkin olduğunu ifade ederek, ''Sayın Bursalı bakanımız Faruk Çelik 'Lig şaibelidir, Fenerbahçe her şeyi ayarlıyor' diyordu. Fenerbahçe Denizli'de de bugün de bir şey ayarlamadı'' dedi. Bursalı bakanın da söylemlerini çok çirkin buluyoruz. Siyasetin spora karışmaması gerekir. Bunun en önemli örneği de Sayın Başbakanımızdır. Hiçbir zaman siyaseti spora karıştırmamıştır.' Aziz Yıldırım, istifa etmeyi düşünmediğini ve görev süresinin bitimine kadar başkanlığa devam edeceğini söyledi. Yıldırım,, "Görev süremin bitişine kadar burdayım. Daha güçlü bir Fenerbahçe oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

20.05.2010


 

(A) MİLLİ TAKIMI ABD'YE GİTTİ

(A) Milli Futbol Takımı, hazırlık çalışmaları ve özel maçlar yapmak üzere ABD'ye gitti. Türk Hava Yolları'ndan (THY) kiralanan özel uçakla New York'a giden milli takım oyuncuları, Atatürk Havalimanı CIP Salonu'ndan uçağa alındı.

Kaldıkları Swissotel'den otobüsle Atatürk Havalimanı'na gelen milli takım oyuncuların, turkuaz renkli eşofman giydikleri gözlendi. Milli amigo Birol Ertan, CIP Salonu önünde Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mahmut Özgener'i ve milli takım oyuncularını Türk bayrağı ve ''En Büyük Türkiye'' tezahüratları ile karşılayarak, başkana bir buket çiçek verdi. Milliler, yaklaşık 1 saatlik gecikmenin ardından ABD'ye hareket etti. TFF Başkanı Özgener, Atatürk Havalimanı'ndan New York'a hareketten önce yaptığı açıklamada, hazırlık çalışmaları ve önemli 3 hazırlık maçı yapmak üzere ABD'ye gittiklerini belirterek, şunları söyledi:''Bizim için ABD'deki karşılaşmalar önemli. Bir kere yeni teknik direktörümüzün futbolcu kardeşlerimizle ilk beraberliği olacak. Birbirlerini tanıma fırsatı olan ilk organizasyon olacak. ABD'de 3 maç yapacağız. Birisi Dünya Kupası'na da katılacak olan ABD. Dolayısıyla bizim için sezon sonunda iyi bir hazırlık, kaynaşma, birbirini tanıma fırsatı olacak. Her şey inşallah iyi geçer diyorum.''

ABD'DEKİ HAZIRLIK MAÇLARI

(A) Milli Futbol Takımı aday kadrosunun, yerel saatle 14.30'da New York'a ulaştı. Milliler, buradan New Jersey'e geçerek W Hoboken Hotel'de konaklayacak. (A) Milliler, ABD'deki kamp çalışmaları sırasında 3 özel maç oynayacak. İlk hazırlık maçını 22 Mayıs Cumartesi günü New Jersey'de Red Bull Arena'da Çek Cumhuriyeti ile oynayacak milliler, 26 Mayıs Çarşamba günü Connecticut Veterans Stadı'nda Kuzey İrlanda ile 29 Mayıs Cumartesi günü de Philadelphia'da Lincoln Financial Field'da ABD ile karşı karşıya gelecek.

Amigo Birol çiçek verdi

Milli Futbol Takımı hazırlık çalışmaları ve özel maçlar

yapmak üzere dün ABD'ye gitti. Milli takım oyuncuların, turkuaz renkli eşofman

giydikleri gözlendi. Milli

amigo Birol Ertan, CIP Salonu önünde Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mahmut

Özgener'i ve milli takım

oyuncularını Türk bayrağı

ve ''En Büyük Türkiye''

tezahüratları ile karşılayarak, başkana bir buket çiçek verdi.

20.05.2010


 

Rüştü: Yıldırım ispat etsin, dâvâ açacağım

BEŞİKTAŞ kalecisi Rüştü Reçber, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, kendisi hakında yaptığı suçlamalara, NTV Spor ekranlarında cevap verdi. İddiaları yalanlayan tecrübeli eldiven, özel görüşmelerinin kimseyi ilgilendirmediğini söyledi.

Aziz Yıldırım'ın basın toplantısında ağır ifadelerle suçladığı Rüçtü Reçber, ''Yıldırım iddialarını kanıtlarsa futbolu hemen bırakırım" dedi. NTV Spor'da yayınlanan 'Spor Servisi' programına telefonla bağlanan Rüştü Reçber, Başkan Aziz Yıldırım'ın sözleri karşısında şaşırdığını ifade ederek, hukuki yollara başvuracağını açıkladı. Ruştu. " 20 yıldır futbolun içerisindeyim. Diğer takımlarda da çok arkadaşım var. Ankaragücü, Kasımpaşa, Trabzonspor deniyor. Böyle birşey varsa ispat etsinler. İspat edilirse futbolu yarın bırakırım. Ayrıca özel görüşmelerim kimseyi ilgilendirmez. Fenerbahçe'nin başarısızlığı namına suçlanıyorsam, bunun hesabını vermek zorunda kalacaklardır. Böyle konuşmaları kendi takımım çıkarına da, başka takımın aleyhine de yapmam. Bu insanları arayıp 'şunu yapın' demem söz konusu değil. Böyle birşey ispat edilmek zorunda. Büyük bir zan altında kalıyorum. En ufak bir şekilde lekelennmeme müsade etmem. Ahlaki yapım buna uygun değil. Zaten bunlara ne maddi, ne manevi gücüm vardır. Üzüldüm. Ekmek yediğim yer orası. 12 yıl hizmet verdim. Hukuksal yapılacak birşey de varsa sonuna kadar gideceğim" dedi.

20.05.2010


 

Bursa Avrupa'da da başarılı olacak

TÜRKCELL Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Bursaspor'da, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, yaşadıkları mutluluk ve gururu dile getirdi.

Futbol Plus Yılın Futbol Oscarları ödül törenine katılan Ertuğrul Sağlam, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Şampiyon olduğumuz için çok mutlu ve gururluyuz. Uzun yıllar sonrası bir Anadolu takımının şampiyon olması çok güzel bir duygu. Bunun tabii ki mutluluk ve gururunu yaşayacağız'' dedi. Elde ettikleri başarının üzerlerine ayrı bir sorumluluk yüklediğini belirten Sağlam, bu şampiyonluğa layık olmaya ve Türkiye'yi Avrupa'da başarıyla temsil etmeye çalışacaklarını ifade etti. Sağlam, ''Artık bu başarıyı devamlı hale getirmeye çalışacağız. Kimsenin şüphesi olmasın, ülkemizi başarıyla temsil edeceğiz. Onun için çalışmalara başladık. Ekonomik olarak girdilerimiz de olacak. Bunu da iyi bir şekilde değerlendireceğiz'' diye konuştu.

KİMSEYİ BIRAKMIYORUZ

Elde edilen başarıyla birlikte Bursaspor'da birçok oyuncu transfer gündeminin zirvesine yerleşirken, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, hiçbir oyuncularını bırakmayacaklarını söyledi. Yeni sezonda yeni başarılar için mücadele edeceklerini bildiren Sağlam, ''Kadromuzdaki hiçbir oyuncuyu bırakmayı düşünmüyoruz. Onların yanına çok önemli isimler alacağız'' ifadelerini kullandı. Trabzonspor kalecisi Onur'a ve Trabzonspor takımına da teşekkür eden Ertuğrul Sağlam, ''Çünkü maçımızı kazanmak bize yetmiyordu. Onların yaptığı maçtan gelen netice bizi şampiyon yaptı'' dedi. Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı: ''Fenerbahçe ile büyük bir yarışa girdik. Onlar da kazanabilirdi. Kazansalardı biz çok üzülürdük. Bu kadar uzun süre şampiyonluk yarışını sürdürdükleri için ben onların taraftarından şunu istiyorum; takımlarını şampiyon olarak görsünler ve öyle davransınlar.''

20.05.2010


 

Onur: Ben çıkıp işimi yaptım

TRABZONSPOR kalecisi Onur Recep Kıvrak, son haftalardaki performansı ve özellikle son Fenerbahçe maçındaki kurtarışları nedeniyle kendisine yapılan övgülerden dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Ligin kaderini belirleyen Fenerbahçe maçına ekstra bir motivasyonla çıkmadıklarını söyleyen Onur, ''Ben çıkıp işimi yaptım. Takım arkadaşlarım da öyle. Sonuçta büyük bir maçtı. Kimin şampiyon olacağı bizim için çok önemli değildi. 'Trabzonspor şampiyon olmuyorsa, kim olursa olsun' felsefesiyle çıktık. Ama gerçekten çok zor bir maçtı'' ifadelerini kullandı. Sarı-lacivertli ekibin de şampiyonluğu çok istediğini vurgulayan Onur Kıvrak, ''Kolay değil son haftada şampiyonluğu vermek. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. İnşallah bu acıyı unutup, şampiyonluklar kazanırlar'' dedi.

20.05.2010


 

Paraguay Millî Takımının 110 bin doları çalındı

2010 Dünya Kupası hazırlıklarını Fransa'da sürdüren Paraguay Milli Takımı'nın 110 bin doları çalındı.Fransız yetkililer, Evian-les-bains bölgesindeki Hilton otelinde kalan Paraguay Milli takımına ait bir kasadaki paranın bir kişi tarafından çalındığını söylediler.

Açıklamaya göre, ''Kendini Paraguay ekibindeymiş gibi gösteren, giriş kartı bulunan, sportif giyinen ve tipi Paraguaylı'ya benzeyen'' bir kişi resepsiyona gelerek kasayla ilgili bir sorun olduğunu söyledi. Otel personelinin bu kişiye yardımcı olmasının ardından hırsız paraları alarak kayıplara karıştı. Yetkililer, bu kişinin kasanın bulunduğu odaya giriş için kullanılan kartı nasıl aldığını araştırıyor.

20.05.2010


 

BANK ASYA YÜKSELME GRUBU'NDA BUGÜN

Saat: 20.00 Konyaspor-Karşıyaka

Hakem: Fırat Aydınus, Stat: Ali Sami Yen Stadı

Saat: 20.00 Altay-Adanaspor

Hakem: Halis Özkahya, Stat: Olimpiyat Stadı

20.05.2010


 

Ertuğrul Sağlam

Ertuğrul Sağlam, Samsun, Kayseri, Beşiktaş derken Bursa'da şampiyonluğu yakaladı. Yeşil-beyazlı camiaya tarihi bir başarıyı getirdiği için tebrik ediyoruz. Aslında Beşiktaş'ın geçen yılki çift kupasında da onun büyük payı var. Şampiyon takımın altyapısını o kurmuştu. Mustafa Denizli'nin bu sezonun en başarılı takımı ve antrenörü olarak Bursa ve Ertuğrul Sağlam'ı işaret etmesini bir hakkın teslimi olarak yorumlayabiriz. Ertuğrul Sağlam futbolcuğunda Beşiktaş'ta da faydalı işler yaptı. Ancak, o dönemin teknik adamları forvette ağır kaldığı gerekçesiyle savunmada oynatmışlardı. Buradaki amaç, verilen göreve tepki gösterip, takımdan atılmasını sağlayacak hareketlere zemin hazırlamaktı. Ama o bu tuzaklara düşmedi, efendiliğinden ve mesleğinden asla taviz vermedi.

Ertuğrul Sağlam'ın efendi, saygılı ve tevazu sahibi bir insan olduğunu yakından şahit oldum. Bir gün İstanbul'da Türkiye Hastanesinde lobide oturuyoruz. Bir de baktım Ertuğrul Sağlam da lobide normal sıradan bir vatandaş gibi oturuyor. Annesini göz muayenesi için getirmiş. Numara almış, sırasını bekliyor. Yanına gittim. Siz Ertuğrul Sağlam değil misiniz demeye kalmadı, ortalık karıştı. Hemşireler, doktorlar yığıldı. Başhekim geldi. Hemen önüne düşüp, annesiyle birlikte götürdüler. Onun sıradan bir vatandaş gibi numara alıp, beklemesi bende büyük bir hayranlık uyandırdı.

Cihat ERDOĞ

20.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım