Güncel |
Bardakta mısır değil, kısır |
Bursa’da bir restoran işletmecisi, kadınların ‘’altın günleri’’nin vazgeçilmez yiyeceği ‘’kısır’’ı bardakta satmaya başladı. Alışveriş merkezlerinde çeşitli soslarla karıştırılarak satılan bardakta mısıra rakip olan ve bardağı 1 liradan satışa sunulan kısır, yoğun ilgi görüyor. Restoran işletmecisi Ayşegül Koroncu, son yıllarda oldukça ilgi gören bardakta mısırdan esinlenerek, kısırı bardakta satmaya başladığını söyledi. Koroncu, kısırın bulgur, salça, yağ, maydanoz ve domates gibi tabiî malzemelerden yapıldığını dile getirerek, şöyle konuştu: ‘’Mısırın bardakta satılmasından yola çıkarak, kadınların altın günlerinin vazgeçilmez yiyeceği kısırı bardağa koyup, satışa sunduk. Çevremdekiler hep kısırı çok güzel yaptığımı söyler. Ben de bunu diğer ürünlerimizin yanında satışa sunmak, başka kişilerle paylaşmak istedim.’’ Bardakta kısıra genellikle gençlerin ilgi gösterdiğini anlatan Ayşegül Koroncu, ‘’Bardakta sattığım kısırı görenler ilk etapta şaşırıyor. Ama yedikten sonra bir tane daha almak istiyorlar’’ dedi. |
15.05.2010 |