Güncel |
Probiyotik ürünler aşı etkinliğini arttırıyor |
Gastroenterolojİ uzmanı Prof. Dr. Ali Özden, soğuk kış aylarında bakteriyel ve viral ajanlara karşı savunmayı güçlendirmek amacıyla probiyotik içeren ürünler tüketilmesini önerdi. Özden, yaptığı açıklamada, son zamanlarda beslenmenin bir parçası haline gelen probiyotik ürünlerin ağız yoluyla yeterli miktarda alınması durumunda sağlık üzerinde olumlu etki yaptığını söyledi. Probiyotiklerin kapsül veya kaşelerde toz şeklinde sunulduğu gibi fermente süt ürünlerinde kültür veya ilave edilmiş şekilde bebek mamaları, yoğurt, süt, peynir, ayran, tereyağ, dondurma ve margarinlerde bulunabildiğini anlatan Özden, ‘’Bağışıklık sistemini uyardıkları için kış aylarında bakteriyel ve viral ajanlara karşı savunmayı güçlendirmek amacıyla probiyotik içeren ürünlerin tüketilmesini öneriyoruz. Ayrıca bu ürünler aşılanma periyodunda antikor oluşumunu da güçlendirir.’’ dedi. |
15.12.2009 |