Balık, kırmızı ete rakip oldu |
Kurban Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde, özellikle kurbanlık ve bunun yanı sıra da kırmızı et fiyatlarındaki artış gündeme gelirken, balık sezonunun açılması ile birlikte dar gelirliler balık tüketimine yöneldi. Balıkçı tezgahlarında, kilosu kalitesine ve cinsine göre 3 ile 40 lira arasından satışa sunulan balık, bir anlamda, kırmızı ete rakip oldu. Marketlerde kilosu 25 liraya kadar yükselen kırmızı ete karşı, balık, özellikle Karadeniz’den bol miktarda gelen ve kilosu 7 liradan satışa sunulan hamsi dar gelirlilere rahat bir nefes aldırdı. Gaziantepli balık satıcılarının tezgahlarında, satışa sunulan balık türleri arasında, en çok rağbet gören kilosu 7 liraya satılan hamsi oluyor. Hamsi, lezzetli oluşunun yanı sıra, fiyatının ucuz olmasının yanı sıra kırmızı ete göre rakip olarak gösteriliyor. Kilosu 3 liraya satılan İzmir hamsisi (Sardalye) de en ucuz fiyatı nedeniyle en çok rağbet gören balık türleri arasında yer alıyor. |
08.11.2009 |