Konya ovasında patates atağı |
Geçen yıl yaklaşık 250 bin ton patates üretiminin gerçekleştiği Konya’da çiftçiler, organik patates üretimine de ağırlık vermeye başladı. Konya Tarım İl Müdür Yardımcısı Bülent Alparslan, yaptığı açıklamada, patates üretiminin yaygın olduğu Niğde, Nevşehir, Ordu, Giresun gibi illerde siğil hastalığının görülmesinin ardından patates tarımının Konya’da da yapılmaya başladığını söyledi. Zaman içinde Konya’nın da bu alanda önemli atılımlar yaparak ismini duyurmaya başladığını ifade eden Alparslan, Konya’da patatesin yoğun olarak, merkez başta olmak üzere Beyşehir, Seydişehir, Çumra, Çeltik, Ereğli, Karapınar, Kadınhanı ve Sarayönü ilçelerinde yetiştirildiğini bildirdi. Alparslan, geçen yıl 60 bin dekar alanda 250 bin tona yakın patates üretiminin gerçekleştiği Konya’da bu yıl verimin daha iyi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ‘’Konya’nın Seydişehir ile Beyşehir ilçeleri arasında kurulan patates fabrikası bölgede çiftçilerin ciddi anlamda patates üretimine yönelmesini sağladı. Bundan sonraki yıllarda da üretimin daha da artırılmasını hedefliyoruz.’’ Konya / aa |
26.10.2009 |