Haberler |
Yörük kahvaltısı kazanç kapısı oldu |
Dağ çileğinden reçel, yayık tereyağı, turunç reçeli, özel peynir türleri, sıkma, yayık ayranı, dalından yeni kopmuş organik domates, biber, salatalık ve daha onlarca kahvaltı çeşidiyle Mersin’de turistlere ‘’Yörük Kahvaltısı’’ adı altında hizmet veren ailelerin sayısı hızla artıyor. Son yıllarda turizmcilerin, 5 yıldızlı otellerin bahçesine bile sıkma börek ve ayran ikramının yapıldığı Yörük çadırlarını kurmaları, bu işin gerçek sahibi Yörüklere yeni bir sektörün kapılarını araladı. Turizmcilerin Yörük kahvaltısını keşfettiğini gören Yörükler, Doğu Akdeniz’in tatil şehri Mersin’de, turizm çeşitliliğine bir yenisini daha ekledi. Yörede, tamamına yakın bölümünü Yörüklerin oluşturduğu işletme sahipleri, sahil boyunca Yörük çadırında onlarca kahvaltı çeşidiyle yerli ve yabancı turistlere hizmet sunuyor. Yörük kahvaltısını geçim kapısı yapan Yörükler, daha çok Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinin, Cennet-Cehennem Mağazası girişinde yoğunlaşıyor. Kişi başına 8 TL olan tabiî kahvaltı köylülere kazanç kapısı olurken şehirde turizmin çeşitlenmesini de sağlıyor. Mersin / aa |
10.08.2009 |