Bİrİncİsİ 24 Şubat 2008’de gerçekleştirilen Helal Gıda Konferansı’nın ikincisi 25-26 Nisan tarihlerinde, tarihî Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.
Konferansın basına tanıtım toplantısı Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)’un İstanbul’daki genel merkezinde yapıldı. Basın toplantısında konuşan GİMDES Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Kâmil Büyüközer bu yılki konferansın en önemli amaçlarından birinin küresel bir helal gıda sertifikasyon sisteminin kurulmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Büyüközer ayrıca Türkiye’de de bir helal gıda standartı getirilmesi ve bunun yasalaşması hususunda bu konferansın sonuçlarının da önemli etkileri olacağını belirtti. ASKON Başkanı Mustafa Koca da işadamları olarak helâl gıda sertifikasyonu konusunda her türlü desteği verdiklerini ve çalışmaların arkasında olduklarını belirtti. Kaliforniya İslami Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Ahmed Sakr da helal gıda sertifikasyonununda İslâm ülkelerinin ortak hareket etmesi açısından Türkiye’nin liderlik görevini yapacağına inandığını belirtti.
Değişik ülkelerden konferansa tebliğ sunmaya gelen misafirlerin bir kısmı da salonda hazır bulundu. Bu yılki konferansa; Türkiye, ABD, Kanada, Hollanda, Malezya, Endonezya, Tayland, Avustralya, Kırgizistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Afrika Cumhuriyeti ülkelerinden toplam 24 konuşmacı katılacak. Konferansın ana teması altı maddede sıralanıyor:
1- Müslüman Toplumların Helal Talebi
2- Dünyada Helal Sertifikalama Programları
3- Helâl Ekonomik Sistemin Sosyopolitik ve Stratejik Olabilirliği
4- Helâl Standartlarda Müştereklik
5- Helâl Kavramına Üretici-Tüketici Yaklaşımları ve Problemleri
6- Ulusal ve Uluslararası Helal Pazar
Bu temaları işleyecek dünyanın dört bir tarafından gelecek yetkili konuşmacılar, her gün üçer oturumda konuşmalar yapacak.
|