Amerıkan Diyetetik Derneğinin Denizaşırı Ülkeler Türkiye Temsilcisi Diyetisyen Selahattin Dönmez, karaciğerin vücudun en büyük ve metabolik açıdan kompleks organı belirterek, ‘’Vücutta karaciğer yağlanmasının azaltılması için değişik renkte meyve tüketilmeli’’ dedi.
Dönmez, normal yağ içeriği yüzde 10’dan daha az olan karaciğerde, bu oranın artmasının karaciğer yağlanmasına sebep olduğunu ifade ederek, karaciğer yağlanmasının, bakteri, virüs, alkol, ilâç ve yaşlanma gibi sebeplerle olabileceğini söyledi. Karaciğer yağlanmasının, kilo kaybı, ishal, ayaklarda ödem, cildin kuruması ve sarılığa yol açabildiğini anlatan Dönmez, bu hastalığın her 4 kişiden birinde görülebildiğini ifade etti.
|