Türkİye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Beyhan, Türkiye’deki okullarda menülerin çocuklara göre hazırlanmadığını öne sürerek, ‘’Birçoğu fast-food tüketime benziyor ya da özendiriyor. Menü, çocukların yaşı ve aktiviteleri göz önünde bulundurularak ayarlanmalı’’ dedi. Beyhan, özellikle okul çocuklarında ve yaşlılarda besin güvenliğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ‘’Çocuklar, bağışıklık sistemleri tam gelişmediği, yaşlıların da savunma mekanizmaları zayıf olduğu için risk altındadırlar. Bu sebeple besin zehirlenmeleri bu gruplarda sık görülmektedir’’ diye konuştu. ‘’Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimleri için yaşlarının ihtiyaçlarına uygun gıdalarla beslenmeleri gerektiğini, menülerin, çocukların yaşı ve aktiviteleri göz önünde bulundurularak ayarlanması gerektiğini’’ belirtti. Ankara / aa
|