İZMİR Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi, Ekmek ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Temsilcisi Coşkun Yolgörmez, İzmir’de 650-700’e yakın ekmek fabrikasının bulunduğunu, fabrikalardan yüzde 99’unun, ekmek üretiminde içme suyu niteliğindeki şehir suyu kullandığını açıkladı.
Yolgörmez, yaptığı açıklamada, İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının ‘’şebeke suyunun içilmemesi ve gıda bileşeni olarak üretimde kullanılmaması’’ yönünde işletmeleri uyardığını, İZTO’nun da gıda üreten firma ve fabrikaların ‘’suyu arıtmadan geçirerek kullanması’’ yönünde yazı yazdığını hatırlattı. İzmir’de 650-700’e yakın ekmek fabrikası bulunduğunu ifade eden Yolgörmez, şunları kaydetti: ’’Bunların yüzde 99’u içme suyu niteliğindeki şehir suyunu üretimde kullanıyor. Şehir suyu içilir mi, içilmez mi? Herkes içmiyor. İçen var, İçmeyen var. Firmalar bunu kullanıyor, ama kuyu suyu kullanan da vardır. Gözümle görmeden diyemem. Bunu araştırmak soruşturmak İZSU’nun, belediyenin yetkisinde. Kimin nasıl su kullandığını bilemiyorum. Tarım İl Müdürlüğünden ruhsat alırken taahhüdümüz, şehir şebeke suyu kullanarak üretim yapmaktır. Biz bunu kullanıyoruz.’’
|