OTELCİLİK yaptığı yıllarda ikram ettiği tarhana kahvesiyle tanınan, daha sonra kurduğu tesiste 25 yıldır yaptığı üretim nedeniyle ‘’Tarhana Baba’’ olarak anılan Mustafa Yeldanlı (70), Türk kahvesi adıyla bilinen kahvenin anavatanının Türkiye olmadığını öne sürerek, bunun yerine tarhanadan üretilen ‘’tar kahvenin’’ ikram edilmesini önerdi.
Mustafa Yeldanlı, besleyici değeri çok yüksek olan ve 18 ayrı hastalığa iyi geldiği belirtilen tarhananın, Türk gıda kültüründe önemli bir yeri bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ‘’Yüzlerce yıldır tüketilen, ancak bir o kadar da bilinmez olan tarhanayı hepimiz yemişizdir. Annelerimiz tarhanayı ihtiyacı kadar evlerinde üretmiştir. Ancak kimse marka yapmak için uğraşmamıştır. Ben 30 yıl önce otel işletirken müşterilerime kahve yerine tarhana ikram ederdim. Kahvenin 40 yıl hatırı var derler, ben de kahvenin 40 yıl hatırı varsa tarhananın 80 yıl hatırı var düşüncesiyle yola çıktım. Tarhana üretmeye başladım. En iyi ürünleri seçerek, yaklaşık 25 yıldır tarhana üretiyorum ve tüm dünyaya içirmek için çalışıyorum.’’
|