Bizim Radyo’da Tuba Nur Arıcan’ın hazırlayıp sunduğu Bir Tatlı Ramazan programına katılan www.maklube.com yöneticisi Selçuk Yavuz, şu anda İstanbul’un bütün ilçelerine hizmet verdiklerini, yakında Anadolu’ya da bayilikler vereceklerini söyledi.
Kuruldukları günden bu yana sitelerine büyük bir teveccühün olduğunu anlatan Yavuz, yurtdışından bile ilgi gördüklerini söyledi.
Selçuk Yavuz, bir gün arkadaşlarıyla maklube yerken bu fikrin aklına geldiğini ifade ederken, amaçlarının maklube hizmetini bütün Türkiye’ye yaymak olduğunu kaydetti.
Etli, tavuklu ve hindi etli olarak üç çeşidi olan maklube, en az 10 kişilik hazırlanıyor. Herkesin aynı siniden yemesiyle, modern alışkanlıkları ters yüz eden bu yemek, aynı zamanda herkesin damak zevkine hitap etmesiyle de ayrı bir yere sahip.
Malzemeler (10 kişilik)
1,5 kg pilavlık pirinç
l1 kg kuzu eti
l1 su bardağı sıvı yağ
l1 yemek kaşığı tuz
l4 büyük patates
l1 konserve (bezelye, patlıcan, bamya…)
l250 gr antepfıstığı
lÇoban salata
lYoğurt
lBir tutam maydanoz
lBaharatlar (Kekik, karabiber…)
Yapılışı
Pilâv hazırlanıyor. Et, kuşbaşı kesilerek kavruluyor. Etler kavrulduktan sonra bezelye ile karıştırılıyor. Patatesler halka halka doğrandıktan sonra yağda kızartılıyor. Bunlar hazırlanınca tencerenin en altında patates olmak üzere alttan üste sırayla kavurma, pilâv, patates olarak sıralanıyor. Üzerine biraz et suyu ilâve edilerek 10 dakika kısık ateşte tutuluyor. Servise hazır hale gelen yemek, tepsinin ortasına ters çevriliyor. Maklube yapımındaki en önemli maharet, tepsiye çevrilen tencere içindeki pilâvın kalıbının bozulmaması. Son olarak da, pilâvın kenarları çoban salatası ve yoğurtla süsleniyor.
Bilgi için: www.maklube.com
|