İstanbul’da günde 16 milyon tüketilen ekmek sayısı, Ramazan ayının gelmesi ve Ramazan pidesinin de üretilmeye başlamasıyla birlikte yaklaşık 19 milyona çıkıyor. Yıllık tüketilen ekmeğin yüzde 5’i israf ediliyor. Bunun tutarı ise 600 milyon YTL.
İSTANBUL'DA günde 16 milyon tüketilen ekmek sayısı, Ramazan Ayının gelmesi ve Ramazan pidesinin de üretilmeye başlamasıyla birlikte yaklaşık 19 milyona çıkıyor. Bir günde yaklaşık 16 milyon ekmek tüketilen İstanbul’da, Ramazan ayında ekmek fırınlarında günde 14 milyon ekmeğin yanı sıra 4 milyon adet de Ramazan pidesi üretiliyor. İstanbul Halk Ekmek Fabrikalarında ise 900 bin ekmek ve 40 bin Ramazan pidesi çıkartılıyor. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Aziz Akgül, Türkiye’de günde ortalama 123 milyon ekmek üretildiğini belirterek, ‘’Bir kişi günde 333 gram, yılda ise 121 kilogram ekmek tüketiyor. Bunun yüzde 5’i israf ediliyor. Yıllık israf edilen ekmeğin tutarı 600 milyon YTL. Bu para ile İstanbul’da 10 bin konut yapılırdı. Bu da İstanbul’un konut sorununa bir çözüm olurdu’’ dedi. Ekmeğin israf edilmemesinin önemini vurgulayan Akgül, bayat ekmekten 20 çeşit yemek ve 15 çeşit tatlı yapıldığını vurguladı.
|