Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Gök, 45 yaş üzeri ve kalp krizi riski taşıyanların akşam 18.00’den sonra kesinlikle yemek yememesi gerektiğini söyledi.
Gök, yaptığı açıklamada, beslenme şeklinin kalp krizi geçirme riskinin azalmasında ve artmasında önemli rol oynadığını, özellikle yaz aylarında ağır yağlı yiyeceklerin bu riski daha da arttırdığını belirtti. Sıcakta ağır yemeklerden kaçınılması gerektiğini ifade eden Gök, ‘’ağır yiyeceği sindirmekte zorlanan mide daha fazla kana ihtiyaç duyduğu için kalp de daha fazla kan pompalamaya başlıyor. Sıcakla birlikte bir yandan da kanda pıhtılaşma artacağı için, kalp bu tempoya dayanamaz ve ölümle sonuçlanabilen kalp krizleri görülür’’ dedi.
|