Eriğin, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastalıkları ile sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geldiği bildirildi.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur, yaptığı açıklamada, eriğin, sahip olduğu zengin vitamin muhtevası, çeşitli hastalıklara karşı gösterdiği olumlu etki ve düşük kalorisi sebebiyle çok faydalı bir meyve olduğunu söyledi. Eriğin düşük kalorisi sebebiyle diyet uygulayan kişilerce de tercih edilen meyvelerin başında geldiğini belirten Prof. Çopur, iklim açısından çok şanslı olan Türkiye’de ilkbahardan yaz sonuna kadar çeşit çeşit erik bulmanın mümkün olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Çopur, eriğin taze bir şekilde bolca tüketilebileceğini ancak tuz ile yenilmemesi gerektiğini, çünkü bu şekilde vücuda gereken miktardan çok fazla, aşırı tuz alınması riski olduğunu dile getirdi.
|