ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik, tahkikî imanın taklidî imandan üstün olduğunu belirtti. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Simav İlçe Müftülüğünce bir dizi faaliyet düzenlendi.
Faaliyetler kapsamında, Nasuhağa Camii önünde yöresel kıl çadırı kurularak 2 bin 500 kişiye “Kutlu Doğum aşı” olarak etli pilav ikram edildi. Hafta boyunca ziyaretler yapılarak, kitap ve gül dağıtımı gerçekleştirildi. Kur’ân kursu öğrencileri arasında bilgi yarışması, lise öğrencileri arasında da ödüllü makale yazma yarışması düzenlendi. Camilerde ise vaaz-ı nasihatler yapılarak, hutbeler okundu ve Peygamberimize (a.s.m), geçmişlerimize, şehitlerimize ve gazilerimize duâlar edildi.
Yeni Düğün Salonunda düzenlenen “Millî ve Manevî Değerlerimiz” konulu konferansta ise Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çelik bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Çelik, millî ve manevî değerlerin kaynağının Allah kelâmı Kur’ân ve Peygamberimizin (a.s.m) sünneti seniyyesi olduğunu belirtti. Kalkınmanın, ilerlemenin yolu, millî ve manevî değerlere sahip çıkmaktan geçtiğinin altına çizen Prof. Dr. Ali Çelik, şunları kaydetti:
“İnsan esma-i ilahiyenin yansımasıdır, tecelligâhıdır. İnsan Cenâb-ı Hak’k’ın Hâlık ismi gereği üretici olmak zorundadır. Fıtrat dışına çıkmıyorsa üretici olacaktır. Fıtrat insanın iyinin, doğrunun yanında olmasını gerektirir. Tahkikî iman, taklidî imandan üstündür. Çünkü, ilme araştırmaya dayanan iman üstündür.”
|