Çanakkale Daniş Acar Huzurevinde, yaşları 60 ile 100 arasında değişen 52 yaşlı barınıyor. Yılların izlerini taşıyan yüzlerde ışıldayan gözler, kapıdan içeri girecek bir yakınının yolunu gözlemekten kendini alamıyor.
En genci 60, en yaşlısı 100 yaşında olan Çanakkale Daniş Acar Huzurevi sakinlerini, yalnızlık ve yaşlılık, aynı çatı altında bir araya getirdi. Gözlerinde yılların yorgunluğu, yüzlerinde hayatın derin izleri. Yıllar geçtikçe çocuklaşan yürekleriyle, onların tek derdi yalnızlık. İnsanoğlu için kaçınılmaz bir süreçtir yaşlılık. Ömrün hazan mevsimi, beraberinde gelen yalnızlık korkusu ve ilgi arayışları. Çanakkale Daniş Acar Huzurevi, içlerinde bu duyguları barındıran 52 yaşlıyı bir araya getiriyor. Dost sohbetleri, çay saatleri, yemek molaları, televizyon keyfi derken yaşlılar burada, kendilerini saran yalnızlıktan uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Yine de, yılların izlerini taşıyan yüzlerde ışıldayan gözler, kapıdan içeri girecek bir yakının yolunu gözlemekten kendini alamıyor. Kimi, kendi köşesine çekilip anılarını hatırlayınca hüzünleniyor. Kimi ise, yaktığı bir sigarayla efkârını dağıtmaya çalışıyor.
Daniş Acar Huzurevi’nin en yaşlı sakini olan Hüsniye Batu, bir asrı devirmenin gururunu yaşıyor. İstanbul’da hayatını sürdürdükten sonra, yakınları tarafından Çanakkale’deki huzurevine gönderilen Batu, görme ve duyma özelliklerini biraz olsun yitirse de ilerlemiş yaşına rağmen unutmadığı İngilizce ve Fransızcası ile misafirlerini karşılıyor.
|