Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bazı Alevi vakıf ve derneklerinin, müfredattaki Alevilikle ilgili bölümleri kendilerinin yazması gerektiği yönünde serzenişte bulunduklarını ifade ederek, ‘’Bu serzeniş haklı değildir. Biz Ortodoksluk bölümünü Rum Patriği Bartholomeos’a yazdırmadık’’ dedi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, de önceki gün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen ‘’Uluslararası Müslüman Ülkelerde Din Eğitimi ve Avrupa’da Okullarda İslâm Öğretimi’’ konulu sempozyumun resmi açılışında konuştu. Bakan Çelik, bazı Alevi vakıf ve derneklerinin, müfredattaki Alevilikle ilgili bölümleri kendilerinin yazması gerektiği yönünde serzenişte bulunduklarını ifade ederek, ‘’Bu serzeniş haklı değildir. Biz Ortodoksluk bölümünü Rum Patriği Bartholomeos’a yazdırmadık’’ dedi.
Çelik, çocuklara tarih, coğrafya, hayat ve geçmişle ilgili bir çok şey öğretildiği gibi dinin de öğretilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’de din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin ilk ve orta öğretim kurumlarında zorunlu dersler arasında olduğunu hatırlattı.
Çelik, Avrupa ülkelerinde mezhebe dayalı din eğitimi ve mezhepler üstü din öğretimi yapıldığını belirterek, ‘’Türkiye’de din eğitiminin dört başı mamur yapıldığını, hiç kusur olmadığını söylemek mümkün değil’’ dedi.
İslâm dünyasında din eğitimi sağlıksız
İstanbul Müftüsü Mustafa Çağırıcı, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, ‘’Bugün dokunsanız patlayan bir İslâm dünyası var. Bu durum, uyguladığımız din öğretimi ve eğitiminin çok da sağlıklı olmadığını ortaya koyuyor’’ dedi. Çağırıcı, Türkiye’deki 80 bin camide verilen vaaz ve hutbelerle toplumu dinle ilgili konularda bilgilendirmeye çalıştıklarını anlattı.
|