Türkiye’nin muz üretim bölgesi olarak tanınan Mersin’in Anamur ilçesinden sonra Hatay’ın İskenderun ilçesinde de muz üretimi başladı.
İlçe Tarım Müdürü Bestami Zabun, yaptığı açıklamada, Anamur muzunun, İskenderun’a bağlı Konacık köyündeki seralarda yetiştirilmesine başlandığını, toprağın ve iklim şartlarının bu ürünün yetiştiriciliğine uyumlu olduğunu belirtti.
Zabun, 2 bin metrekare sera alanında 390 kök muz ağacı dikildiğini ve her ağaçtan yaklaşık 45 kilogram ürün alındığını belirterek, şunları söyledi: ‘’Muz üretim alanlarını İskenderun yöresinde yaygınlaştırmak istiyoruz. Geçen yıl başladığımız bu çalışmanın verimli ve başarılı olduğunu görmekten mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda Anamur’dan daha çok ürün alacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda sera alanlarını da genişleterek İskenderun’a özgü bir muz çeşidini üretmeyi hedefliyoruz.’’
|