Tüketiciler Birliği Konya Şubesi Başkan Vekili Mustafa Dinç, fırıncıların yapacağı zamdan sonra fakir vatandaşların ekmek almakta zorlanacağını belirterek, “Ekmek alamazsanız makarna yiyin, hem daha sağlıklı, hem daha besleyici ve ekmekten çok daha ucuz!..” dedi.
Yaptıkları araştırmada makarna fabrikalarının 70 kuruşa aldıkları kaliteli undan makarna yapıp üretici, pazarlamacı, market kârları ile birlikte tüketiciye ortalama kilosu 1.4 YTL’ den makarna sattığını kaydeden Dinç; “Fırıncıların 50 kuruşluk buğdaydan, sağlıksız şartlarda üretilen, kanuna rağmen poşetlenmeyen, hiçbir besleyici değeri kalmamış, hijyen kurallarını taşımayan hastalık kaynağı ekmeğin kilosu için 2 YTL talep etmeleri hiçbir insaf ölçüsüne sığmamaktadır” diye konuştu.
Dinç şunları söyledi: “Fakir ve orta direk vatandaşa sesleniyoruz, “Zamdan sonra ekmek alamazsanız Makarna yiyin. En kaliteli buğdaydan gıda mühendisleri denetimde el değmeden üretilir, otomatik makinelerde ambalajlanır, içeriğinde ne olduğu bellidir, etiketinde yazar, gramajı üzerinde yazdığı şekilde tamdır, ertesi güne bayatlamaz, kansorejen etkisi yoktur, besleyici değeri vardır, çok kolay şekilde onlarca çeşit yemeği yapılır. En önemlisi de ekmekten çok daha ucuzdur. “
|