Maden işçileri, ilk sahuru yerin yüzlerce metre altında geçirdi. Zonguldak’ın Gelik beldesinde, De-Ka Madencilik’e ait kömür ocağında ilk sahurlarını yerin metrelerce altında yapan gece vardiyası işçileri, ailelerinden uzakta olmanın burukluğunu hissetti.
Domates, biber, salatalık, soğan, peynir, zeytin ve kuru ekmekten oluşan sahur sofrasında hoş vakit geçiren madenciler, kömür karası elleri ve alınlarıyla “Yüzkarası değil, kömür karası; böyle kazanılır ekmek parası” dedirtiyor. Kömür karası elleriyle zeytin, peynir ve kuru soğan yiyerek oruca niyetlenen işçiler, “Biz ekmeğimizi bundan kazanıyoruz. Yeraltında oruç tutmak çok farklı bir şey. Ramazan, ocakta bile kendini hissettiriyor. Allah kaza belâ yaşatmasın” temennisini dile getirdi.
|