Türk Mutfağı Uzmanı Nevin Halıcı, Konya’da açılan fast food salonlarının, etli ekmekle rekabet edemeyince birkaç ay sonra etli ekmek çeşitlerini de satmaya başladığını söyledi.
Halıcı, yaptığı açıklamada, Konya’nın ünlü yemeklerinin başında gelen etli ekmeğin geçmişinin yüzyıllar öncesine dayandığını, 1806’da şehre gelen bir seyyahın Konya ve çevresinde ‘’etli ekmek’’ yediğini seyahat notlarına aktardığını söyledi. Halıcı, şunları kaydetti: ‘’Konya’da açılan fast food salonları, etli ekmekle rekabet edemeyince 3 ay sonra etli ekmek çeşitleri de satmaya başlıyor. Bu etli ekmeğin değerini ve rekabet gücünü gösteriyor. Yani etli ekmek, hamburger türü fast foodlara Konya’da göz açtırmıyor.’’ Halıcı, ayrıca etli ekmekte 5 temel gıdadan 4’ü olan, et, ekmek, sebze-meyve ve yağın bir arada bulunduğunu, yanında bir de ayran içildiğinde 5 temel gıdanın alınmış olacağını vurguladı.
|