Binlerce yıllık geçmişe dayanan Urfa yemek kültürü Anadolu’nun seçkin mutfaklarının başında geliyor. Çiğköftesi, kebapları, mırrası ve tatlı çeşitleriyle damak tadına düşkün olanlara hitap eden Urfa mutfağı, Urfa’lı ustalarca yurdun dört bir yanına yayılmış durumda.
Misafir sevme özellikleriyle tanınan Urfalıların bu geleneğinin misafirsiz sofraya oturmayan Hz. İbrahim’den (as) geldiği söylenmekte. “Halil İbrahim Sofrası” herkesçe bilinen bir deyim. Urfalılar günümüzde de misafir ağırlamak ve ikramlarda bulunmaktan zevk duymakta. Karadeniz Ereğli’de hizmete açılan Urfalı Kebap Lahmacun ve Künefe Sarayı, müşterilerine Urfa mutfağının lezzetlerini ve Urfa Kültürünü tanıtmayı amaçlıyor. Açılışını Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın yaptığı restorantta ikram edilen kebap çeşitleri, lahmacun, çiğköfte ve künefe dâvetlilerden tam not aldı.
|