Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Adımımızı AB’ye göre atacağız

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda bir adım atmaları için öncelikle, AB'nin, taahhüt ettiği KKTC üzerindeki izolasyonun kaldırılması gerektiğini belirterek, KKTC üzerindeki ticari kısıtlamalar ve izolasyonlar kaldırılmadığı sürece biz bir adım atmayacağız'' dedi.

Bakan Ali Babacan, AB turu çerçevesinde bulunduğu Londra’da CNN International’ın bir programına katılarak Türkiye-AB ilişkileri konusundaki soruları cevapladı. Kıbrıs konusunda her zaman tek taraflı bir adım atmayacaklarını vurguladıklarını belirten Babacan, şöyle dedi:

‘’AB, siyasi olarak, KKTC üzerindeki izolasyonun kaldırılacağını taahhüt etmişti ve biz bu taahhüdün yerine getirilmesini bekliyoruz, KKTC üzerindeki ticari kısıtlamalar ve izolasyonlar kaldırılmadığı sürece biz bir adım atmayacağız.’’ Kıbrıs sorununun eski bir sorun olduğunu ve AB’nin Güney Kıbrıs’ı üye yaparak Kıbrıs sorununu da ithal ettiğini belirten Babacan, Kıbrıs sorununun çözümünde üçüncü bir tarafa ihtiyaç olduğunu, çözüm için en iyi tarafın BM olacağını vurguladı.

Türkiye’nin AB üyeliğinin farklı bir süreç olduğunu belirten Babacan, Türkiye’nin, nüfusunun çoğunluğu müslüman ve laik bir ülke olarak her geçen gün daha çok demokratik reformlar gerçekleştirdiğini, temel haklar ve özgürlüklerle ilgili daha iyi uygulamalarda bulunduğunu söyledi. ‘’Türkiye’nin AB sürecindeki demokratik uygulamaları, bölgedeki diğer ülkeler tarafından da yakından izleniyor’’ diyen Babacan, bölge ülkelerinin bu konuda Türkiye’yi örnek aldıklarını anlattı.

''TÜRKİYE AB'YE KÜLTÜREL ZENGİNLİK KATAR''

AB’ye uyum sürecinde Türkiye’nin kültürel farklılıklarının olduğuna dikkati çeken Babacan, ancak bu kültürel farklılıkların AB’nin kültürel zenginliğini oluşturacağını ifade etti. Papa 16. Benediktus’un Türkiye ziyaretinin önemine de değinen Bakan Babacan, ilk müslüman ülke olarak Türkiye’yi seçen Papa’nın bu ziyaretinde, kültürler ve dinler arasında diyalog gerekliliği mesajını verdiğini, Türkiye’nin AB sürecinin de, farklı din ve kültürlerin birbirini daha iyi anlaması ve diyalog açısından önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin AB’ye giriş sürecinde, AB değerlerini her geçen gün daha çok paylaştığını ve uyum sağladığını belirten Babacan, AB’ye tam üyeliğin uzun bir süreç olduğunu bu süreçte Türkiye’nin AB yapısına daha çok uyum sağlayarak, Avrupa’nın istikrar ve güvenliğinde önemli bir rol oynayabileceğini ifade etti.

/ ANKARA

30.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Papa Türkçe konuştu

  Laisizm çıkmaz sokak

  Hasarı tamir gezisi

  Yayla’ya öğrenci ve akademisyen desteği

  Beraat eden yazarın 301 isyanı

  AB yolunda kaza

  Adımımızı AB’ye göre atacağız

  Şûrânın iptali için dâvâ

  Avukatlık sınavı kalkıyor

  Dokunulmazlık dosyaları dönem sonuna

  Selzedeye yardımlar sürüyor

  Sel mağdurları unutulmadı

  Çalışanlar Aralık’ta eyleme hazırlanıyor

  Genel Sağlık Sigortası Kanunu esastan görüşülecek Genel Sağlık Sigortası Kanunu esastan görüşülecek

  Sezer’den bir veto daha

  Acarkent'e dâvâ

  Ateşkesin devamı Filistin’e bağlı

  Demokrasi eğitimi ailede başlar

  Böbrek naklinde yeni umut

  Boğazda faciadan dönüldü

  YÖK’ün cevapsız bıraktığı İHD üniversite kapılarında


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004