İlçedeki tarihî konakların restorasyonunu ÇEKÜL Vakfı ve üniversitelerden uzmanların görüşünü alarak gerçekleştirdiklerini belirten Yavaş, şöyle konuştu: “Yakın zaman içinde 500 evin onarımını tamamladık tescil edilmesi için de müracaatta bulunduk. İlçede tarihî dokuyu yansıtmayan binaların yapılmasına izin vermiyoruz.
Kültürel yaşamın ve tarihsel dokunun gelişmesiyle gelen turist sayısı da arttı. Bu turistlere yöremize özgü, dolma, kuru, 80 katlı baklava gibi yemeklerimizi sunuyoruz. Bunun yanı sıra gümüşçülük ve telkârî san'atını geliştirmeye çalışıyoruz. İlçe halkını da turistlere nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilinçlendiriyoruz.”
Düzenlenen seminerlerle, tecrübelerini, diğer yerel yöneticilerle paylaşma fırsatı bulduklarını da belirten Yavaş, gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.
Seminer, daha sonra katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla devam etti.
Yaklaşık 200’e yakın il ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı seminerin ikinci oturumunda ise kentsel dönüşüm konusunda sunumlar yapıldı.
İki gün sürecek seminer kapsamında, katılımcıların Beypazarı’nın tarihi mekanlarında incelemelerde bulunacağı bildirildi.
|