Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Necat Aydın, hazır yemek sektöründe uygulanan KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesini talep etti.
(YESİDEF) Başkanı Necat Aydın, İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Başkanı Hüseyin Bozdağ ile düzenlediği basın toplantısında hazır yemek sektöründe yaşanan problemleri ve çözüm tekliflerini gündeme getirdi. Sektörün günde 6,5 milyon kişiye yemek verdiğini belirten Aydın, “KDV’den eğitimli personele kadar sektörümüzde bir çok sorunumuz var. Sektörde uygulanan yüzde 18 KDV kayıt dışını arttıyor. Bunun için KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesini talep ediyoruz” dedi
Sektördeki son gelişmeleri değerlendirmek için, 7 - 10 Aralık 2006 tarihleri arasında Dünya Ticaret Merkezi’nde Catering 2006 Fuarı’nı düzenleyeceklerini anlatan İYSAD Başkanı Hüseyin Bozdağ, ilki geçen yıl gerçekleştirilen fuara ilginin bu yıl daha çok olacağını kaydetti.
|