İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD), sektörde daha fazla katma değer sağlayabilmek için İstanbul’un iki yakasında ‘yemek sanayicileri organize sanayi bölgesi’ kurulmasını istediklerini açıkladı.
İYSAD Başkanı Hüseyin Bozdağ, “Hazır yemek sektörü, 6.5 milyon insanın fiilen yemek yediği, 350 bin çalışanıyla, 1.5 milyon dolaylı istihdamıyla, 4.5 milyar dolar cirosu olan bir sektördür. Hazır yemek sektörü olarak daha fazla katma değer oluşturmak için organize sanayi bölgeleri çatısı altında toplanmak istiyoruz” dedi. Sektörün mevcut durumu ve potansiyeli hakkındaki bir raporu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Kaplan’a ilettiklerini ifade eden Bozdağ, yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.
|