Gündemden hiç düşmeyen, savaşların, ölümlerin eksik olmadığı Ortadoğu coğrafyası güncelliğini korurken, Genç Yaklaşım Dergisi, konuya farklı bir boyuttan bakıyor: Bölgesel ve uluslar arası politikalar çerçevesinde değerlendirilen Ortadoğu’da genç olmak nasıl bir şeydir?
“Çatışmaların ortasında sevimli bir çocuk yüzü” ile mi, her genç gibi hayatını en iyi şekilde yaşamak, iyi bir eğitim almak, geleceğini planlamak isteyen bir genç modeli ile mi karşı karşıyayız? Nasıl bir hayatları var? Savaşa nasıl bakıyorlar? Irak’ta, Filistin’de, Lübnan’da, Suriye’de genç olmak...
İşte Genç Yaklaşım’da bu ay sizi bekleyenler;
Mahmut Şaylıkay, “Ortadoğu” dediğimiz coğrafyanın çerçevesini ve bu tabirin tarihçesini anlatıyor.
Mustafa Oğuz, “Ortadoğu’da düşünen sessiz çoğunluk”u, gençliği yazdı.
Nesibe Emine Akın, “Burada genç olunmaz, genç ölünür de...” başlıklı makalesinde bölgenin fotoğrafını çekiyor.
Ortadoğu ile ilgili yazılarıyla tanınan gazeteci-yazar İbrahim Karagül, “Ortadoğudaki gençler kadar politize olmuş, dünyayı takip eden gençler yok. Onların, o dalganın önüne geçmek istiyorlar” değerlendirmesinde bulunuyor.
Dergide, Türkiye’de eğitim gören iki Filistinli gencin görüşlerine de yer veriliyor.
Nidal Halef, Filistinli gençlerin dünyasını anlatırken, en büyük hedeflerinin bağımsızlık olduğunun altını çizdi.
Nihad Abunasser’in anlattıklarından, onların hayatlarının, hayallerinin ve gelecekten beklentilerinin bizimkilerden ne kadar farklı olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Abunnaser, Türkiye’de kendini hiç gurbette hissetmediğini de söylemeden edemiyor.
Kapak dosyası dışına çıktığımızda ise... Nurdan Huyut’un, Genç Yaklaşım’ın 3. yaşına girmesi hatırasına kaleme aldığı “Yeniden doğmak”ı, Sırrı Er’in, bir türlü öğretemediğimiz ve öğrenemediğimiz Türkçeye dair yazısını, Mikdat Çelik’in, israfa ekonomi bilimi açısından yaklaşan makalesini, Vehbi Kara’nın “Pusula”sını ve Veli Sırım’ın “Haydi dikkatli indirimler”ini sayabiliriz.
İletişim:
Web: www.gencyaklasim.com
E posta: [email protected]
Tel: 0 (212) 655 88 59 (295)
|