Aşçıları ile ünlü Bolu’nun Mengen ilçesi, Amasra ve Safranbolu’yu kapsayacak bölgesel turizm ile yemeklerini tanıtmak istiyor. Türk ve dünya dünya mutfağında söz sahibi olan Mengen, yerli ve yabancı turistlere leziz yemeklerini sunmak için böyle bir projenin hayata geçilmesini bekliyor. Aşçılar memleketi, Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Türk mutfağı ve yemek kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde yurt içi ve yurt dışından çok sayıda aşçı katılıyor.
Lezzetli yemeklerin tanıtımında süreklilik olmasını isteyen Mengen Belediye Başkanı Yurdakul Eröz, bunun için Mengen, Amasra ve Safranbolu’yu kapsayacak turizm projesinin hayatî önem taşıdığını belirtti. Yemeğin Mengen’de, deniz ve dinlenmenin Amasra’da, kültür ve tarihin Safranbolu’da olduğunu dile getiren Eröz, bu projenin hayata geçmesi durumunda Mengen’in değişik lezzetlerini yerli ve yabancı turistlere sunma imkânı bulacaklarını söyledi.
|