Sağlık Bakanlığı ve Tetra Pak Türkiye, toplumun daha fazla ve sağlıklı şartlarda süt tüketimi konusunda bilinçlenmesi amacıyla “Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” projesini hayata geçirdi.
Projenin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar sağlıklı süt tüketiminin toplum sağlığı açısından önemine dikkat çekti. Ünüvar, “Başta Brusella olmak üzere, tüberküloz, tifo, paratifo, şap, şarbon, sarılık gibi hastalık etkenleri çiğ sütlerden kolaylıkla insana geçebilmekte ve çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu nedenle sütlerin mutlaka uygun şekilde ısıl işlemden geçirilmesi gerekmektedir” dedi.
|