Gaziantep Hayvanat Bahçesinde sıcak havalarda yırtıcı hayvanlar, onlar için özel hazırlanan dondurulmuş gıdalarla serinletiliyor.
Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın da dördüncü büyük hayvanat bahçesi konumunda olan Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki kaplan, aslan, leopar, puma ve jaguar gibi yırtıcı hayvanlara, havanın en sıcak olduğu saatlerde, buzlu et kokteyli veriliyor.
Ayılar ise karpuz, elma, portakal, çilek, muz ve üzümden oluşan meyve kokteyliyle besleniyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla bahçelerindeki bazı hayvanların da serinlemeye ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Gölgelikler yanında bazı barınaklara özel havuzlar da yaptıklarını ifade eden Özsöyler, "Hayvanları özel meyve ve buz kokteyliyle serinletiyoruz. Ayılara meyve, aslan, kaplan ve leopar gibi hayvanlara da et kokteyli veriyoruz. Yani yedikleri gıdaları buzda dondurarak onları serinletiyoruz. Bu şekilde hayvanlar hem streslerini atıyor hem de vakit geçirerek serinliyor" diye konuştu.
Özsöyler, deve ve deve kuşu gibi sıcak iklim hayvanlarını ise hortumla ıslattıklarını kaydetti.
Hayvanat bahçesine olan ilginin her yıl arttığını vurgulayan Özsöyler, bu sene 3 milyona yakın ziyaretçi beklediklerini sözlerine ekledi.
Yaklaşık 300 türden 7 bin civarında hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesi, çevre illerin yanı sıra başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Rusya'dan gelen ziyaretçileri ağırlıyor.
AA