"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kediye otopsi pet shopa ceza getirdi

20 Ekim 2014, Pazartesi 12:51
İnternetten aldığı kedi ölünce otopsi yaptıran Alper Sipahioğlu, hayvan satışı yapan pet shop sahibini ceza ödemeye mahkum ettirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı pet shopa bin 329 lira ceza kesti. Tüketici Hakem Heyeti ise kedi için ödenen bin lira ve diğer masrafların iadesine karar verdi. Suçlamaları kabul etmeyen Veteriner Hekim Cemal Kuruoğlu ise kedi için aldıkları bin lirayı geri ödemeyeceklerini, ayrıca tazminat davası açacaklarını ileri sürdü. 

İstanbul’da örneğine az rastlanan bir olay yaşandı. Kedi sahibi olmak isteyen Alper Sipahioğlu, belediye barınaklarında aradığı cinsten kediyi bulamayınca internetten araştırma yaptı. Bursa’nın Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi’nden bir pet shopta aradığı kediyi bulan Sipahioğlu, yetkililerle irtibata geçti. Kedi sahibi olmak isterken başına gelenleri anlatan Sipahioğlu, şöyle devam etti: “Cemal Kuruoğlu isminde bir veteriner hekimin sahibi olduğu bir pet shop buldum. Orda hayvanların ırk garantili olduğuna, bütün aşılarının tam olduğuna, sağlık garantisinin yanı sıra hayvan satış sözleşmelerinin olduğuna dair bir takım bilgiler araştırdım. Firmanın yetkilisi bir kişi, hesabına 500 lira para yatırmamı istedi. Ben de parayı hesaba gönderdim. Bursa’dan hayvanı bana getirdiler. Hemen ertesi gün veteriner hekim kontrolüne götürdüm. Dışkısında parazit bulundu. Birkaç gün sonra bu kedide kasılmayla birlikte inleme başladı. Kedinin boynunun arkaya doğru çekildiğini, kaslarının sıkıştığını ve kaskatı kesildiğini gördüm. Kucakladığım gibi koşarak veteriner hekime gittim. Yoğun bakıma kaldırdı. Hava takviyesi, serum, ilaç, iğne gibi şeyler uygulayarak tedavi etmeye çalıştı. 3-4 gün boyunca yoğun bakımda kalan kedim maalesef öldü.” 

Kedisinin ölümüyle hayal kırıklığı yaşadığını belirten Sipahioğlu, özel hekimden aldığı ölüm belgesinin haricinde İstanbul Veterinerlik Fakültesi Patoloji Bölümü’nden otopsi raporu çıkardığını söyledi. Aldığı raporlarla birlikte hukuki mücadeleye başlayan Sipahioğlu, “Kedimin otopsisinde bir aylık bir kedi olduğunu raporladım. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na yazı yazarak suç duyurusu ve şikayette bulundum. Bakanlık bin 329 liralık cezanın yanı sıra hayvan satış sözleşmesi vermediği ve tutulması gereken evrakları tutmadığı için bu cezanın dışında da internet üzerinden satış yapılmasına yönelik Bilişim Suçları Büro Amirliği Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazdı.” diye konuştu. 

İlk etapta Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurduklarını belirten Avukat Ümit Kartal, “Kedi için ödenmiş olan bedel ve masrafların ödenmesi için talepte bulunduk. Halem heyeti bizi haklı bularak bedelin tarafımıza iadesine karar verdi. Kararın infazı ve tahsili için yasal girişimler ve icra takibi devam ediyor. satıcı firmayla görüşmelerimiz de devam ediyor. Ayrıca bu satışın 5996 ve 5199 sayılı kanunlara muhalefet ettiğini tespit ettik. Bu hususta gerekli idari birimlere başvurumuz devam ediyor. Hukuki mücadelemiz bundan sonra da devam edecek.” şeklinde konuştu. 

‘SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM, TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM’

Suçlamaları kabul etmeyen Veteriner Hekim Cemal Kuruoğlu, “Tarım Gıda ve hayvancılık Bakanlığı, hastalanan veya sağlığından kaynaklı problemden dolayı herhangi bir ceza yazmadı. Sadece satarkenki usulsüzlükten alakalı, sözleşme yapmamamızdan kaynaklı ceza yazıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri de geldi. Akvaryumların dört katlı değil üç katlı, 2 aylıktan küçük herhangi bir hayvanın satılmadığına dair çok da güzel bir tutanak yazıp bıraktılar. Tüketici hakem Heyeti’nden bir karar çıkartıyor Alper Sipahioğlu. Adresimizi yanlış yazdığı için elimize tebligat ulaşmadı. Tüketici Hakem Heyeti’ne ulaştık. Konuya itiraz ettik. Tekrar başvuruda bulunacağız. Kediyi kendisine sattık bu doğru. Tedavisi yapılsın diye veteriner hekime gönderen de biziz. Üçüncü gün teşekkür etti. 14’üncü gün telefonla aradı ve ben sabahleyin kedime patates yedirdim, kedi krize girdi diyor. Kedi patates yedi diye ölmez veterinere götür dedim. Götürdüğü veteriner deri altı serum verdiklerini söyledi. Ben de bir veteriner önerdim götürmedi. 360 lira harcamayı nereden yapmış onu soracağız. Kedi 2 ayın altında da satılmadı. Kedi mağazaya girmiştir ve çıkmıştır diye kayıt tutmadık. Bizim yediğimiz cezanın sebebi bu. Kediyi sağlıksız ya da 2 aydan küçük teslim etmekle alakalı herhangi bir işlem uygulanmadı bize. Tüketici Hakem Heyeti’nin son nihai kararından sonra muhtemelen bu kararı kandırttıracağız. Kendisine karşı tazminat davası açacağım. Bin lirayı da ödemeyeceğim. Ödememizi gerektiren bir durum yok.” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: pet shop, kedi, otopsi
Okunma Sayısı: 2434
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı