"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bursa Hayvanat Bahçesi'nin yeni üyeleri: Kapibara, mara ve tapir

16 Nisan 2015, Perşembe 14:40
Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde 23 Nisan'da açılacak Güney Amerika barınağının üyeleri kapibara, mara ve tapir için rehabilitasyon süreci başladı.

Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında ziyaretçi yoğunluğu yaşanan hayvanat bahçesinde, 206 bin 600 metrekarelik alanda barınakların yanı sıra 11 gölet, 2 bin civarında ağaç, 50 bin çalı ve 150 bin bitki bulunuyor.

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğine tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi, yenilenen fiziki mekanları ve hayvan barınaklarının yanında nadir rastlanan hayvan türlerini de ziyaretçilerle buluşturuyor.

Arazideki 111 türden bin 70 hayvanın bulundğu hayvanat bahçesinin son üyeleri kapibara, mara ve tapir oldu. Bu hayvanlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılacak Güney Amerika barınağında yer alacakları güne kadar rehabilite edilecek.

Kapibara, mara ve tapir

Hollanda'nın Gaia Hayvanat Bahçesi'nden ikişer erkek ve dişi olmak üzere 4 kapibara getirildi. Venezuela ve Kolombiya'da yaşayan, uzunluğu 1 metrenin üzerinde ve yetişkin insan ağırlığında olan kapibara, dünyanın en büyük kemirgenlerinden biri olarak biliniyor. Çok iyi yüzücü olan kapibaraların ömürleri 6-10 yıl. Kapibaralar, yaydıkları koku sayesinde birbirleriyle iletişim kuruyor.

Maralar ise Almanya'nın Hannover Hayvanat Bahçesi'nden temin edildi. Arjantin'in güneyindeki çölleşmiş çalılıklarda, çayır ve fundalık alanlarda yaşayan bu tür, gün boyu güneşlenerek vakit geçiriyor, herhangi bir tehdit durumunda çok hızlı şekilde sıçrayarak kaçabiliyor. Saatteki hızı 45 kilometreye kadar ulaşabilen maralar, ot, fundalık, çimen gibi yiyeceklerle besleniyor. Maraların dişisi, 90 günlük gebelik sonunda iki yavru doğuruyor. Emzirmek için her gün yuvaya gelen anneler, yavrularını kokularından ayırt ediyor.

Yine Almanya'nın Dortmund, Hamburg, Saarbrücken hayvanat bahçelerinden 3 dişi tapir alındı. Tapirler genellikle Güney ve Orta Amerika ile Güneydoğu Asya'nın ormanlık bölgelerinde yaşıyor. Etleri ve derileri için avlanmaları sonucu sayıları oldukça azalan bu türün ortalama yaşam süresi 30 yıl. Otçul beslenen tapirlerin en yakın akrabaları at ve gergedanlar olarak biliniyor. İyi şartlar altında sağlıklı bir dişi tapir her iki yılda bir yavrulayabiliyor.

AA

Okunma Sayısı: 3196
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı