YSK'nın hazırladığı takvim kapsamında seçimin başlangıcı 30 Nisan 2018 olarak belirlendi. YSK Başkanı Sadi Güven, seçim güvenliği ile ilgili siyasi partilerin görevlendireceği kişilere eğitim verileceğini açıkladı. Güven, yaptığı açıklamada "Seçimler güvenli. Mükerrer seçmen yok, 'sahte oy pusulası kullanıldı' diye bir iddia yok. Siyasi partilere önemli görevler düşüyor. Tüm partiler sandıklara temsilci göndersin" dedi
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçim güvenliği ile ilgili siyasi partilerin görevlendireceği kişilere eğitim verileceğini açıkladı. Güven, siyasi partilerin sandıklara üyelerini göndermeleri gerektiğini açıkladı. Güven, "Seçimler güvenli. Mükerrer seçmen yok, sahte oy pusulası yok. Biz her türlü tedbirleri alıyoruz. Siyasi partilere önemli görevler düşüyor. Tüm partiler sandıklara temsilci göndersin." dedi.
Takvime göre cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular 1 Mayıs'ta başlayacak, seçmenler tarafından aday gösterilenler için gerekli 100 bin imzanın 4-9 Mayıs tarihlerinde toplanması gerekecek, seçmenler bu süre içinde ilçe seçim kurullarına imza verecek.
Siyasi partiler, cumhurbaşkanı adaylığı başvurularını 5 Mayıs saat 17.00'ye kadar yapabilecek.
İttifak yaparak seçime katılma kararı alan siyasi partilerin genel başkanlarının imzalarını içeren ittifak protokolünün YSK'ya teslim edilmesinin son günü 6 Mayıs olacak.
Cumhurbaşkanı geçici aday listesi 10 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanacak ve itiraz süresi başlayacak. İtirazlar, 11 Mayıs saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. YSK, itirazları 12 Mayıs'ta karara bağlayacak. 13 Mayıs'ta ise Cumhurbaşkanı kesin aday listesi Resmi Gazete'de yayımlanacak ve Cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.
Siyasi parti genel merkezlerinin seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listeleri, YSK'ye 21 Mayıs'ta en geç saat 17.00'ye kadar verilecek. Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına yapılacak başvurunun son günü de 21 Mayıs olacak.